enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Halk kendinden olanı bilir!

Halk kendinden olanı bilir!
04.02.2023
A+
A-

Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU, ‘Halk kendinden olanı bilir!‘ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Gençlik Dönemi (13-18 yaş) - Noema Aileİşte Gül KABACAOĞLU’nun yazısının tamamı şöyle:

Konuları sürekli güncellense de, siyasetin gündemden düşmeyeceği bir gerçek. Seçim süreci hız kazanırken, merak edilen adaylar, kulisler, iktidar muhalefet atışmaları günlük hayatımızda yerini alıyor. Bir diğer merak edilen nokta ise; seçimlerde oy oranında büyük bir yüzdeye sahip olan Z Kuşağının adayı kim olacak. Tüm adayların henüz açıklanmadığı şu günlerde, Z Kuşağı kimi destekleyecek bilinmez ama Emel Sayın’ın “Mavi Boncuk” şarkısını duyar gibiyim.  

Onda, bunda, şundadır 

Şunda, onda, bundadır 

Mavi boncuk kimdeyse, 

Benim gönlüm ondadır. 

Şu dünyada sevgi büyük ihtiyaç, herkes sevmeye sevilmeye muhtaç…” diye devam eder şarkı. İşte herkesin merak ettiği o sır, devam eden dizelerde saklıdır.

Halk samimiyeti sever, kendinden olanı bilir ve onu bağrına basar. Çünkü halk güvenmek ister, güvendiğini kahraman bilip, neyi var neyi yok emanet etmek ister.

Halkın sesine kulak verenin kazanacağı bu yol meşakkatli. Seçim tarihinin belirlenmesiyle birlikte siyasi partiler de çalışmalarına hız verdi.

Yaşadığım yerde gözlemleme fırsatı bulduğum muhalefet partisinde, gençlerin siyasete verdiği destek heyecan verici düzeyde devam ederken, siyaset sahnesinde görmek istedikleri kahramanlarını da sevgi gösterileriyle belli ediyorlar.

Bu kahramanlardan biri de uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisine emek vermiş, üç dönem başarıyla Bozdoğan Belediye Başkanlığı yapmış Salim Tümer Apaydın.

CHP gençliğinden gelen Apaydın, uzun yıllar gençlere verdiği destekle, katıldığı her etkinlikte çocuk, genç, yaşlı her kesimin ilgi odağı olmayı başarıyor.

Halk tarafından sevilen, desteklenen başarılı ve dürüst kişilerin siyaset sahnesinde rol alması gerek diye düşünüyorum. Gelişmiş ülkeler arasında yer alan, üreten Türkiye için; halkın sesinin duyulması şart.

Midas’ın kulakları misali ille kuyudan mı yankılanmalı sesler. Oysa biraz dinlesek, duyuluyor o dizelerle gelen sımsıcak melodi… 

Onda, bunda, şundadır 

Şunda, onda, bundadır 

Mavi boncuk kimdeyse, 

Benim gönlüm ondadır. 

Saygılarımla… 

Gül KABACAOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.