enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:33 “Yanan Ormanın Sesi”
09:58 AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’dan Çeşme’deki su krizi ile ilgili çok sert sözler
07:47 Türkiye’nin Kargo İHA’sı daha da güçlendi
07:45 Evrensel Bakış Açısı: Gizli Belgelerde Lozan Konferansı İtirafları
07:42 Antalya’da ‘rüşvet’ soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek gözaltına alındı
07:24 Su Politikaları Derneği Başkanı YILDIZ: Tatil yörelerinde değişken su tarifesi ve su verimliliği teşvikleri uygulanmalı
07:22 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “30 bin kilometre demir yolumuz olacak”
07:12 AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ilerlemeye devam ediyoruz
07:11 Dişleri Bakanı Fidan’dan ‘İsrail’e Güvence: “Gizli Ajandamız Yok”
07:04 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye Komisyonu ağustos ayında çalışmaya başlayacak
07:00 Konutta “gayrimenkul sertifikası” dönemi: İşte projenin detayları…
08:40 Antalya-Alanya Otoyolu tamamlandığında söz konusu projeyle ekonomik açıdan 17,7 milyar liralık kazanım sağlanacak
07:57 Türk mühendisler geliştirdi: ABD ordusu da kullanıyor
07:34 Aspendos’ta bu yıl çalışma alanı 13 bin 500 metrekareye çıkacak
07:22 Bakan Mehmet Şimşek: “Bu not artışı, süreci başarıyla yönettiğimizi ve ekonomimizin dayanıklılığını teyit ediyor”
07:02 Azerbaycan-Rusya arasında Türkiye kilit rol oynuyor
07:01 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) “TÖMER Yaz Okulu Belge Takdim Töreni” düzenlendi.
23:18 İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer faaliyetlere ilişkin görüşmeler için heyetler, İran’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda ikinci kez bir araya geldi.
16:41 SPD Başkanı Yıldız : Çeşme’nin Suyu Siyasi Polemik Konusu Olmamalı. Büyük Resim Ortada
08:01 Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hakimler ve Savcılar Kuruluna yönelik düzenlemeler Resmi Gazete’de

Hakimler ve Savcılar Kuruluna yönelik düzenlemeler Resmi Gazete’de
04.06.2025
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan ve yürürlüğe giren infaz düzenlemesi çerçevesinde, Hakimler ve Savcılar Kuruluna yönelik de düzenlemelere gidiliyor.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 04 HAZİRAN 2025 – Hakimler ve Savcılar Kuruluna hakimler ve savcılar kurulu - Bianetyönelik düzenlemeler:

Kanunla Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun’da değişikliğe gidiliyor.

Buna göre, iş sözleşmesinde hukuk seçimi yapılması halinde dahi, halin bütün şartlarına göre anılan sözleşmeyle daha sıkı ilişkili bir hukukun bulunması halinde işin yapıldığı yer hukukunun işin yapıldığı sırada uygulamak zorunda olduğu hükümleri hariç olmak üzere hakimin takdir yetkisi kapsamında iş sözleşmesiyle belirlenen hukuk yerine iş sözleşmesiyle daha sıkı ilişkili olan hukukun uygulanabilmesine imkan tanınıyor.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, yüksek mahkeme üyeliğinden seçilenlerden Kurul üyeliği sona erenler, herhangi bir işleme gerek olmaksızın ve boş kadro şartı aranmaksızın kalan görev süresini tamamlamak üzere geldikleri yüksek mahkeme üyeliği görevine geri dönecek, boşalan ilk üye kadrosu kendilerine tahsis olunacak.

Adli ve idari yargı hakim ve savcılığından seçilenlerden Kurul üyeliği herhangi bir sebeple sona erenler, Genel Kurul tarafından müktesepleri dikkate alınarak tercih ettikleri üç ayrı yerden birinde uygun görülecek bir göreve atanacak.

Ancak görev süresini tamamlayanlardan, adli yargı hakim ve savcıları arasından seçilmiş olan üyeler Yargıtay üyeliğine, idari yargı hakim ve savcıları arasından seçilmiş olan üye Danıştay üyeliğine, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın Genel Kurul tarafından seçilebilecek. Boş kadro olmaması halinde ilk boşalan üye kadroları kendilerine tahsis olunacak.

Seçim veya atama işlemleri, Kurul üyeliğinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılacak. Seçim veya atama işlemi yapılıncaya kadar ilgililer izinli sayılacak ve Kurul üyeliği özlük haklarından yararlanmaya devam edecek.

Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, senetle ispat zorunluluğu ve senede karşı tanıkla ispat yasağına ilişkin hükümlerdeki parasal sınırların uygulanmasında hukuki işlemin yapıldığı, istinaf yoluna başvurulabilen kararlar, temyiz edilemeyen kararlar ile temyiz incelemesi ve duruşmasına yönelik hükümlerdeki parasal sınırların uygulanmasında davanın açıldığı tarihteki miktar esas alınacak.

Düzenlemenin uygulanmasına yönelik esasları içeren “Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” de Resmi Gazete’nin aynı mükerrer sayısında yayımlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.