enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Haftanın öne çıkan haberleri! Kısa kısa!

Haftanın öne çıkan haberleri! Kısa kısa!
21.06.2024
A+
A-

Gazeteci Mustafa SALMAN, Haftanın öne çıkan haberleri! Kısa kısa!” başlığıyla siz okurlar için derledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 18 Haziran 2024 tarihinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Görüşmede Başbakan Paşinyan Sayın Cumhurbaşkanımızın Kurban Bayramı’nı kutlamış; Sayın Cumhurbaşkanımız da Başbakan Paşinyan’ı önümüzdeki Vardavar-Hz.İsa’nın Başkalaşımı Bayramı münasebetiyle tebrik etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız yakın zamanda Ermenistan’ın kuzey bölgelerinde meydana gelen sel felaketinden dolayı Başbakan Paşinyan’a başsağlığı dileklerini iletmiştir.

Görüşmede her iki lider, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin önkoşullar olmaksızın tamamen normalleştirilmesine dair siyasi iradelerini vurgulamışlardır.

Bu bağlamda, liderler, iki ülkenin Özel Temsilcileri arasındaki görüşmelerin devamının önemine işaret etmiş ve şu ana kadar üzerinde uzlaşmaya varılan hususları teyit etmişlerdir.

Liderler, ayrıca, Türkiye ve Ermenistan’ın üst düzey yetkilileri arasında devam eden diyaloğu memnuniyetle not etmişler; bölgedeki son gelişmeler ve uluslararası gündemi de ele almışlardır.

*** İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili “Suriyeli sığınmacılar bir mesire alanındaki görevlilere saldırdı” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
DMM, "Suriyeli sığınmacılar bir mesire alanındaki görevlilere saldırdı" iddiasını yalanladı

DMM’nin sosyal medya hesabından, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

“Suriyeli sığınmacılar bir mesire alanındaki görevlilere saldırdı” şeklindeki iddiaların doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Konya’nın Halkapınar ilçesindeki İvriz Mesire Alanı’nda, özel güvenlik görevlileri ile bazı şahıslar arasında mangal yakma nedeniyle yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüştür.

Olayla ilgili yapılan adli tahkikatta güvenlik görevlileri ile kavga edenlerin iddia edildiği gibi yabancı uyruklu değil, Türk vatandaşı olduğu belirlenmiştir. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik manipülasyonlara itibar etmeyiniz.”

*** ABD’nin Massachusetts eyaletinde, 1 Mart’ta Eyüpsultan’da meydana gelen ölümlü trafik kazasının şüphelisi olarak yargılanmasına başlanan Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma 27 Haziran’a ertelendi.

ABD'deki Eylem Tok davası ertelendi

Hakim Donald Cabell, Boston John Joseph Moakley Adliyesi’nde görülen duruşmada, kaza sonrası oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran anne Tok’un duruşmasına 27 Haziran Perşembe günü devam edileceğini söyledi.

Cabell, Türkiye’nin şikayeti üzerine oğluyla birlikte tutuklanan Tok’un, bir sonraki duruşmaya kadar “tutukluluğunun devamına” karar verdi.

Söz konusu kazada, “kasıtsız adam öldürme ve yaralama” suçlamasıyla tutuklu bulunan 17 yaşındaki Cihantimur’un ise ilerleyen saatlerde ayrıca hakim karşısına çıkması bekleniyor.

*** Hazreti Muhammed ile ilgili ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Diamond Tema için yakalama kararı çıkarıldı.
Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Açıklamayı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptı.

Tunç, sosyal medyada paylaşılan video içeriğinde kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan resen soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Şüpheli Diamond Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını söyledi.

*** Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Denizler Halkındır” projesi kapsamında, vatandaşların denize erişimini engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmaları denetimlerle tespit ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız.” dedi.
Bakan Özhaseki: Denize erişimi engelleyen tüm unsurları kaldıracağız
Bir süre önce “Denizler Halkındır” projesinin başlatıldığı anımsatılan açıklamada, proje kapsamında, vatandaşların kıyıya ulaşımını engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmalara yönelik denetimlerin gerçekleştirildiği bildirildi.
Bakan Mehmet Özhaseki, kıyılara ulaşımı engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı vatandaşların muzdarip olduğuna dikkati çekti.
** Adalet Bakanlığı tarafından masumiyet karinesinin korunması amacıyla hayata geçirilen lekelenmeme hakkı kapsamında, 2017’den bu yana 1 milyon 81 bin 129 kişi hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Lekelenmeme hakkı, 1 milyonu aşkın kişiyi asılsız ihbarlara karşı korudu
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, 2017’de Ceza Muhakemesi Kanunu’nda lekelenmeme hakkına ilişkin yapılan değişiklikle, hiç kimsenin haksız, temelsiz ve yersiz suçlamalarla muhatap olmamasının sağlandığını belirtti.
***Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların dijital ortamlarda psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından izlediklerini belirterek, Sosyal Medya Çalışma Grubu aracılığıyla 2 bin 158 içeriğe müdahale ettiklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklara zararlı 2 bin 158 dijital içeriğe müdahale

“Psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından izliyoruz”

Bakan Göktaş, Çocukların siber zorbalık, uygunsuz içerik, kişisel verilerin korunması ve mahremiyetin ihlali gibi konularda savunmasız konumda bulunduğunun altını çizdi.

*** Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Diyanet’in Mekke’ye hac vizesiz giden Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan makamlarına şikayet ettiği” iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek, “Bir tane vatandaşımızı bile Mekke’de kimseye şikayet etmedik.” dedi.
Erbaş: Bir tane vatandaşımızı bile Mekke'de kimseye şikayet etmedik

“Vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar yaşatıldı”

Suudi Arabistan’dan resmi yazı ile gelen talebini kamuoyuyla defalarca paylaştıklarını vurgulayan Erbaş, şunları söyledi:

“Defalarca bunu paylaşmamıza rağmen yine de istenilen sonuç alınamadı. Vatandaşlarımızı hac vizesi almadan buralara, ticari veya seyahat vizesiyle getiren bazı yetkisiz şahıslar, belki şirketler oldu. Bizim işimiz sadece duyurmaktı, onun ötesinde bir yetkimiz de yok. Ticari veya seyahat vizesi almış kimseye ‘Gidemezsiniz’ deme yetkimiz yok. Gelenler çok büyük sıkıntılar yaşadı, vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar yaşatıldı. Bununla ilgili ‘Diyanet Mekke’de hac vizesiz gidenleri şikayet etti’ diyorlar ya bu en basit ifadesiyle külliyen yanlış, gerçek dışı. Bir tane vatandaşımızı bile Mekke’de kimseye şikayet etmedik.”

Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.