enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:49 Medeni dünyada liderler nasıl eleştiriliyor, nasıl, övülüyor?
07:59 İletişim Başkanı Duran “Filenin Sultanları”nı kutladı
07:57 Moskova: Türkiye, Rus bakır ithalatını yüzde166 artırdı
07:49 Gönül Dağı oyuncuları; erkek ve kadın oyuncular, 6. sezon tüm oyuncular, yeni katılan oyuncular…
07:29 A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya ikincisi Filenin Sultanları’ndan notlar!
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden haberler: Seymen Battı-Çıktı Büyükşehir’le pırıl pırıl
07:22 Kastamonu’da gençler, sosyal medya ve internet bağımlılığından uzaklaştırılıyor…
07:18 İktidar, ekonominin 3 yıllık yol haritası olarak görülen Orta Vadeli Program’ı Resmi Gazete’de yayınladı.
07:14 CHP İstanbul İl Başkanlığı ve öne çıkan gelişmeler…
06:46 Aralarında Oscar, BAFTA, Emmy ve Cannes ödüllü isimlerin de bulunduğu oyuncu, yönetmen ve film yapımcısı, İsrailli film kurumlarıyla çalışmayı reddetti…
06:42 Prof. Dr. Nuran Yıldız: CHP’nin iki büyük sorunu
01:16 Türkiye’den hoşlanmayan adam: Rusya Bilimler Akademisi üyesi sağlık uzmanı Gennadiy Onişenko
00:48 Kocaeli’ye sporda yeni vizyon… Yaşayan şehirde yeni vizyon… Yaşanan Stadyum projesi başlıyor…
00:03 The Hill gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Trump Maryland eyaletindeki Joint Base Andrews Hava Üssü’nde gazetecilere konuştu…
09:27 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye’de son 23 yılda yapılan spor yatırımları meyvelerini topluyor
09:14 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Devlet, hukuka aykırı her girişime karşı kararlılıkla gereğini yapacaktır”
09:10 MS hastalığıyla mücadele eden Türk pop müziğinin sevilen ismi Serdar Ortaç, sahnede şarkı sözlerini bir anda unuttu
09:05 Yeni eğitim öğretim yılında bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen ders başı yapacak.
08:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylar ve sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma
08:11 Hava savunma doktrininde “tespit, teşhis, takip, önleme ve imha” zincirinin kusursuz işlemesi esastır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HaberTürk TV’de MHP krizi

HaberTürk TV’de MHP krizi
06.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in Twitter hesabı üzerinden HaberTürk TV’de program yapan gazeteci Ebru Baki’yi hedef alarak yaptığı paylaşımlar HaberTürk yönetiminde krize neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 100 maddelik anayasa taslağının tartışıldığı yayın sonrası Baki’yi hedef almasına tepki gösteren HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, görevinden alınırken HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti.

Yönter’in açıklamalarına tepki gösteren Aydemir, “Son zamanlarda bir alışkanlık başladı böyle gazetecilere, hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda ayar veren, hedef gösteren açıklamalar. Bu ifadeleri, aynen ölçüsüyle ne bir eksik ne bir fazla, Ulvi Bey’e iade ediyorum. Gazetecileri hedef gösteren böyle açıklamaları kabul etmiyorum” diyerek meslektaşı Baki’ye destek vermişti.

Ebru Baki ile gerçekleştirdikleri yayın sırasında konuşan Aydemir, sözlerini “Bu konuda Ulvi Bey çıkıp özür dilemeli. Kendisi yaptı bunu, kendi hesabından yaptı. Eğer MHP Genel Başkanı ve MHP kurumsal kişiliği de arkasındaysa bu söylenenlerin onlar da özür dilemeli. Özür dilemeye çağırıyorum. Bunu öfkeyle söylemiyorum. Kimseye hakaret de etmiyorum” diye sürdürmüş ve kendilerinin işini yaptığını ifade etmişti.

Yayın sonrası TV yönetiminde yaşanan tartışmalar sonrası HaberTürk İnsan Kaynakları’nın Bülent Aydemir’in işten çıkarıldığını, Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Oğuz’un da istifa ettiği duyurduğu bildirildi.

Gazetecilerden tepki

HaberTürk yönetiminde yaşanan MHP krizi, gazetecilerin de tepkisine neden oldu. Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, MHP’li Yönter’in açıklamalarıyla ilgili olarak “MHP yetkilisi Ulvi Yönter’in meslektaşımız Ebru Baki’ye karşı giriştiği sözlü saldırıyı kınıyoruz. Bazı parti çevrelerinin, siyasi çıkmazlarından, gazetecilere saldırıya zemin hazırladığını, prim verdiğini açıkça gözlemliyoruz. Bu kabul edilemez” dedi.

Deneyimli gazeteci Faruk Bildirici de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, temsilcilikten alınan Bülent Aydemir’in gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmeyerek tepki göstermesini ilkeli bir duruş olarak değerlendirdi. Bildirici, sözlerini “MHP yöneticilerinin Ebru Baki’yi  hedef almasından sonra Kürşad Oğuz’un istifası üzücü. Bu iktidarın ne basın özgürlüğüne tahammülü var, ne de kendilerinden başkasının konuşmasına. Ama iktidarların gelişini de gazeteciler yazar, yıkılışını da” diye sürdürdü.

Ne olmuştu?

HaberTürk TV’de “Ebru Baki ile Para Gündem” adlı bir program yapan gazeteci Ebru Baki, Çarşamba sabahı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 100 maddelik anayasa taslağının tartışıldığı ve MHP’nin eleştirildiği yayın sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in Twitter hesabı üzerinden hakaret içerikli eleştirilerine maruz kalmıştı.

Yönter, paylaşımlarında “Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir…. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur… Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!” ifadelerini kullanmıştı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.