enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı
11:44 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
11:12 Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kuruldan notları…
07:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…,
07:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
07:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
07:31 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
07:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
07:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
07:16 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
07:00 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani: Ukrayna’nın yanındayız

Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani: Ukrayna’nın yanındayız
25.01.2022
A+
A-

TİFLİS – TÜHA HABER / Gürcistan yönetimi, işgalci Rusya’nın saldırı tehdidine karşı Ukrayna’nın yanında yer aldıklarını açıkladı. Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, ülke olarak Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını duyurdu.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘QHA’dan aktardığı haberine göre, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, “Ukrayna’nın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Zalkaliani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, herhangi bir ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğine tehdit oluşturmanın kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Zalkaliani, Ukrayna’ya destek olacaklarına dikkat çekerek, “Gürcistan, Ukrayna ve Ukrayna halkı ile dayanışma içindedir. Biz Ukrayna’nın yanındayız” ifadelerini kullandı.

TİFLİS MEYDANI’NDA UKRAYNA’YA DESTEK GÖSTERİSİ

Öte yandan, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, Rusya ile gerginlik yaşayan Ukrayna’ya destek vermek amacıyla gösteri düzenlendi.

GÜRCİSTAN’DAN UKRAYNA’YA DESTEK

Bir grup, Ukrayna’nın Tiflis Büyükelçiliği karşısında akşam saatlerde toplandı. Muhalefet partilerinin temsilcileri ve Tiflis’te yaşayan Ukraynalıların da katıldığı gösteride, “Rusya Dur”, “Rusya’yı Durdurun”, “Yaşasın Gürcistan ile Ukrayna’nın Dostluğu” sloganları atıldı.

Rusya’nın, Gürcistan’ın Abhazya ile Güney Osetya bölgelerini işgal ettiğini, Ukrayna’da ise Kırım’ı işgal ettiğini belirten göstericiler, Ukrayna ile Gürcistan’ın benzer toprak bütünlüğü sorunları yaşadığını dile getirdi.

Gösterinin başlangıcında konuşan Gürcistan’ın eski Washington Büyükelçisi Batu Kutelia, Ukrayna’nın Gürcistan’ın stratejik ortağı, dost ve kardeş ülkesi olduğunu belirtti.

Bugün Gürcü halkının Ukrayna’yla dayanışma içinde bulunduğunu kaydeden Kutelia, Batı’nın gösterdiği dayanışmayla zamanında Sovyetler Birliği’nin bile dağıldığını ifade ederek, “Dayanışma çok güçlü bir silahtır.” dedi.

Gürcistan, Ukrayna, NATO ve Avrupa Birliği (AB) bayrakların taşındığı gösteri olaysız sona erdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.