enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Görüş Ayrılıklarımız Üzerinde Çalışıyoruz”

“Görüş Ayrılıklarımız Üzerinde Çalışıyoruz”
05.12.2021
A+
A-

STOCKHOLM-TÜHA HABER / Başkent Washington, 9-10 Aralık’ta sanal ortamda düzenlenecek Demokrasi Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak ancak davetli ülkeler listesinde Türkiye yer almıyor.

Tatil sezonu öncesi AB'nin aşı pasaportu “Dijital Yeşil Geçiş Kartı” hazır olacak mı?(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, İsveç’in başkenti Stockholm’deki temasları kapsamında Euronews’dan Efi Koutsokosta’nın sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Koutsokosta’nın iki NATO müttefiki Türkiye ve Macaristan’ın zirveye katılmayacağını hatırlatması üzerine, Demokrasi Zirvesi’nin, içeriden ya da dışarıdan tehdit altındaki demokrasileri yenilemek ve canlandırmakla ilgili olduğunu söyledi.

Kendi içinde demokrasiyi yenilemek ve bunu yapmak için somut önlemler almak üzere ülkeleri sanal olarak bir araya getirdiklerini vurgulayan Blinken, “Aynı zamanda dünya genelinde zorluklar yaşayan demokrasileri nasıl daha fazla destekleyebileceğimize de bakıyoruz’’ diye konuştu.

“Şu anda gördüğümüz şey maalesef bir tür demokratik gerileme. Son 10 yılda Avrupa da dahil olmak üzere dünyanın her yerinde demokrasilerde gerileme oldu. Sonuç olarak, zamanımızın en büyük zorluklarından ve çatışmalarından biri, otokrasiler ve demokrasiler arasında ve demokrasiler halkları için gerçek çözümler sunabilecekleri ve üretebileceklerini göstermelidir. Bu zirvenin konusu budur’’ değerlendirmesinde bulundu.

Blinken, “Türk-Amerikan ilişkileri hala tüm zamanların en düşük seviyesinde mi? Bir şey değişti mi?” şeklindeki soruyaysa “Türkiye ile çok önemli bir ilişkimiz var. Türkiye bir NATO müttefiki. Ayrıca görüş ayrılıklarımız olduğu da bir sır değil, ancak bunlar üzerinde çalışıyoruz. Birçok alanda işbirliğini derinleştirmek için de çalışıyoruz” diye yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’yla görüştüğünü hatırlatan Blinken, “Başkan Joe Biden da birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüş ayrılıklarımız üzerinde çalışmaya ve NATO üyeleri olarak sahip olduğumuz ittifakı güçlendirmeye kararlıyız” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Gerçekten Rusya’nın şu anda Avrupa ve Batı için en büyük tehdit olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna da, “Geçmişte gerçekleştirdiği bazı eylemlerin yanı sıra Ukrayna’da gördüğümüz tehditkar eylemleri de dahil olmak üzere yaptıklarıyla gerçek bir sorun teşkil ediyor’’ diye yanıt verdi.

“Böyle olması gerekmiyor ve olmamalı” diyen Blinken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e söylediği “İlişkide daha fazla istikrar ve öngörülebilirlik olmasını memnuniyetle karşılarız, ancak saldırganlık eylemleri ters teper” sözünü hatırlatarak, iki ülke çıkarlarının örtüştüğü bölgelerde birlikte çalıştıklarına da vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptığı görüşmede, İran’dan ve İran’ın nükleer bir silaha sahip olmadığını görme konusundaki ortak çıkarlardan bahsettiklerini dile getiren Blinken, Viyana’daki müzakere sürecine de değindi ve “Bu görüşmelerde Çin’in yanı sıra Avrupalı ortaklarla da birlikte çalışıyoruz” dedi.

Blinken, Kafkaslar’da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununu kalıcı bir şekilde çözmek için Rusya’yla birlikte çalıştıklarını söyledi.

İki ülkenin, ortak çıkarlarına uygun olan konular üzerinde birlikte çalışması gerektiğini düşünen Blinken, “Ukrayna’ya karşı artan saldırganlık bunu çok ama çok zorlaştırıyor”dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.