enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Görme engelli Çinli dağcı Everest’e tırmandı

Görme engelli Çinli dağcı Everest’e tırmandı
31.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünyanın zirvesi kabul edilen Everest’te yeni rekorlar kırıldı. Görme engelli Çinli dağcı Everest’e tırmandı. 75 yaşındaki Şikagolu bir dağcı ise Everest’e tırmanan en yaşlı ABD’li oldu.

46 yaşındaki Çinli Zhang Hong engel tanımadı… Görme engelli dağcı Everest’in Nepal tarafında zirveye ulaştı.

75 yaşındaki Şikagolu dağcı ise Everest’e tırmanan en yaşlı ABD’li ünvanını yakaladı.

Everest’e tırmanan ilk görme engelli oldu

Çinli dağcı Asya kıtasında Everest’e tırmanan ilk görme engelli olmayı başardı. Dünyada bu tırmanışı yapan 3’üncü görme engelli kişi oldu.

Zhang Hong’a tırmanışında üç rehber yardım etti. 8 bin 849 metre yüksekliğe ulaşan Çinli dağcı, engellere rağmen her şeyin başarılabileceği mesajını verdi.

“Engelli olmanızın, bacaklarınızı, ellerinizi ya da görme yeteneğinizi kaybetmiş olmanızın bir önemi yok. Güçlü bir zihniniz olduğu sürece başkalarının yapamadığı şeyleri her zaman yapabilirsiniz.”

Dağcı Muir, en yüksek zirveye tırmanan en yaşlı ABD’li oldu

Everest’in Zirvesinde başka bir rekor da kırıldı. 45 yaşındaki Hong Kong’lu Tsang Yin-Hung, 26 saatten daha kısa sürede zirveye tırmandı.

Böylece 2017’deki 39 saatlik rekoru kırarak en kısa sürede zirveye ulaşan kadın dağcı oldu.

75 yaşındaki ABD’li Arthur Muir de zirveye tırmanan en yaşlı Amerikalı unvanını aldı.

Şikagolu Muir, 67 yaşında Everest’e çıkan Bill Burke’un rekorunu kırdı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.