enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Göçmenler İçin Çözüm Arayışı Hızlandırılmalı”

“Göçmenler İçin Çözüm Arayışı Hızlandırılmalı”
09.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Türkiye’de temaslarda bulunuyor. Grandi, Türkiye ziyareti kapsamında, Ankara’daki temasları sonrasında Şanlıurfa ve Gaziantep’te incelemeler yapacak. Türk Dışişleri Bakanlığı “Grandi’yle gerçekleştirilecek görüşmelerde, uluslararası gündemdeki göç ve mülteci konuları tüm boyutlarıyla ele alınacak” bilgisini paylaştı.

Ankara temasları kapsamında Grandi, ilk önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Dün sabah Soylu’yla iyi bir görüşme yaptığını açıklayan Grandi, Türkiye’nin Suriye, Afganistan ve diğer ülkelerden gelen büyük bir mülteci nüfusuna ev sahipliği yaptığını ifade etti. Bu görüşme kapsamında Grandi, Twitter hesabında “Daha fazla uluslararası yardım gerekli” paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndaki görüşme kapsamında Grandi’ye, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin Türkiye’nin mevcut göçmen yükü hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Türk tarafının görüşmelerde göçmenler konusunda yürüttüğü çalışmalar, yaptığı harcamalar hakkında bilgi verdiği ve “sınırlı uluslararası yardımlar” konusunu gündeme getirdiği kaydedildi.

BM yetkilisi daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geldi. Bu görüşme sonrasında Grandi, “Türkiye’de ve bölgede zorla yerinden edilme meseleleri üzerine verimli toplantı için Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim. 11. yılında olan Suriye mülteci krizi ve Afganistan’daki insani durum kötüleşirken, müdahaleleri güçlendirmeli ve çözüm arayışlarını hızlandırmalıyız” mesajını Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Çavuşoğlu da Grandi’yle görüşmesine ilişkin “Göç konusu tüm ülkelerin ortak meselesi. Adil külfet ve sorumluluk paylaşımı şart” mesajını verdi. Ardından Çavuşoğlu, ABD ve Almanya’nın düzenlediği video konferansa katıldığını açıklayarak, “Afganistan’daki siyasi gelişmelere ve giderek büyüyen insani krize dair görüşlerimizi paylaştık” ifadesini kullandı. Ancak Dışişleri Bakanlığı tarafından bu toplantıya ilişkin bilgi paylaşımı yapılmadı.

Grandi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Bu görüşmeye ilişkin sosyal medya aracılığıyla henüz bir açıklamada bulunmadı. Cumhurbaşkanlığı ise, sadece Erdoğan’ın Grandi ile fotoğrafını paylaştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.