enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyası ile israf önleniyor

“Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyası ile israf önleniyor
04.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Buzdolabını ve kileri kontrol etmiyor, liste olmadan bilinçsiz alışveriş yapıyoruz. Tüketebileceğimizden fazla yemek yapıyor, gıda israfına sebep oluyoruz. Oysa gıda üretim kaynakları milyonlarca günde oluşuyor ve üretim yüzlerce günde yapılıyor.

Naz İrem Üstündağ
TRT Haber : Naz İrem Üstündağ

Tarım yapılabilir 50 santimetrelik bir toprak, ortalama 20 bin yılda, yani 7,3 milyon günde oluşuyor.

Ana besin kaynaklarımızdan birisi olan buğday ise 9 ayda, yani 270 günde hasat ediliyor. Bir insan, açlığa su varsa 56 gün, su yoksa 14 gün dayanabiliyor. Gıdanın ortaya çıkışı bu denli uzun sürerken; et, süt, yumurta, ekmek gibi tonlarca gıda tüketilmeden çöpe gidiyor.

"Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" kampanyası ile israf önleniyor

820 milyon insan kronik açlık çekiyor

Ülkemizde günlük 4,9 milyon ekmek, yıllık 19 milyon ton gıda çöp oluyor. Bu rakam yaklaşık 625 bin çöp kamyonunun taşıdığı çöp miktarına denk. Bu israfın yol açtığı maddi kayıp ise İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren maliyetiyle aynı…

Hizmet sektöründe de durum farklı değil. İşletme başına yıllık gıda israfı 4,2 tonken, içecek israfı 2 bin litre. Oysa bugün 820 milyonun üzerinde insan kronik açlık çekiyor!

"Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" kampanyası ile israf önleniyor

“Gıdanı Koru Mutfağı” atölyeleri düzenleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda israfının önüne geçebilmek için ulusal strateji belgesi ve bu stratejiyi hayata geçirecek bir eylem planı hazırladı, “gıdanı koru sofrana sahip çık” kampanyasını başlattı.

‘İhtiyacın kadar al geleceği çöpe atma’ sloganı ile hayata geçirilen kampanya kapsamında, “Gıdanı Koru Mutfağı” atölyeleri düzenleniyor. Bilinçli tüketimin sırları uzman şeflerle uygulamalı öğretiliyor.

Kampanya ile büyük bir başarıya da imza atıldı. “Söz Ver” sloganıyla gıda israfı yapmayacağına söz verenlerin dijital olarak imzası alındı. 800 bin kişinin katılımıyla söz konusu alanda dünya rekoru kırıldı.

Siz de gıdanızı koruyup sofranıza sahip çıkmak istiyorsanız (www.SofranaSahipCik.com) adresinden gıda israfına karşı alınabilecek önlemlere dair önerilere ulaşabilirsiniz.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.