enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gergerlioğlu, “Azerbaycan’ın İsrail’e yakıt satması Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ruhuna uygun değildir”

Gergerlioğlu, “Azerbaycan’ın İsrail’e yakıt satması Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ruhuna uygun değildir”
22.05.2025
A+
A-

* Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Azerbaycan’da katıldığı Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) toplantısında Gazze’de yapılan soykırımda kullanılan yakıtı Bakü Ceyhan boru hattı üzerinden İsrail’e satan Azerbaycan’ı eleştirdi. 

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

KOCAELİ, 22 MAYIS 2025- Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliloğlu, Eğitimin dünyayı geliştirmekte önemli bir konu olduğunu belirterek,  insanoğlunun kendini geliştirebilen bir varlık olduğunu ve eğitimin önemini vurguladı.  

Türk devletleri arasındaki ilişkiler geliştirilmeli

Türk devletleri arasındaki eğitim ilişkisinin son derece önemli olduğunu anlatan Gergerlioğlu, ilişkilerin geliştirilerek arttırılması gerektiğini ve Türk devletlerinde yaşayanların az çok birbirinin dilinden anladığını söyledi.

Gergerlioğlu, eğitimde başarı için dil birliğinin sağlanması içinde gayret edilmesi gerektiğini de hatırlatarak, Türk devletleri arasında diploma birliğinin son derece önemli olduğunu ve bu konudaki pürüzlerin giderilmesi konusuna dikkat çekti.

Ortak eğitim ve yıllık plan eğitim vizyonları yapılması gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, “Eğitimci ve akademisyen değişimleri gerçekleştirilmeli ve dijital dünyada yapay zekanın da verdiği katkıyla hepimizi şoke eden bu müthiş buluşla eğitim alanını geliştirmeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Gergerlioğlu, Bakü ziyaretinde vicdanlara seslendi “Azerbaycan'ın İsrail'e yakıt satması TÜRKPA ruhuna uygun değildir” - Siyaset - 41 Kocaeli Haber

Azerbaycan’ın İsrail’e petrol satmasını doğru bulmuyorum!

TÜRKPA ruhunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, TÜRKPA’nın ortak bir duygudaşlık oluşturmaya çalıştığını, fakat bunu tam istenilen şekilde yapamadığını anlattı.

 15 Mayıs İsrail’in kuruluşu gününde dünyada yaşanan bir soykırım olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, Türk Meclisi’nde de bu durumun lanetlendiğini hatırlatarak, Türk devletleri arasında ortak bir mutabakat göremediğini söyledi. 

“İki devlet, bir millet” düşüncesinin Haydar Aliyev’in bir ülküsü olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu,  bu düşüncesinin önemli olduğunu ve  İsrail ile ilgili meselelerde İki devlet, bir milletülküsünün gerçekleşmediğini kaydetti.

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliloğlu, Türkiye’de herkesin İsrail’in Gazze’de yaptığı ve şu an 77. yılını idrak ettiğimiz soykırım nedeniyle öfkeli ve tepkili olduğunu söyleyere Azerbaycan’ın politikalarını eleştirdi. Dost ve kardeş Azerbaycan halkının da Türkiye toplumuyla aynı düşüncede olduğunu hatırlatarak, Azerbaycan’ı İsrail ile olan ilişkiler konusunda eleştirmek isterim, çünkü İsrail soykırım yaparken Azerbaycan’ın İsrail’e Bakü Ceyhan boru hattıyla petrol satmasını doğru bulmuyorum. Kınıyorum, üzülüyorum.” şeklinde konuştu. 

Azerbaycan’ın İsrail’le olan ilişkisi TÜRKPA ruhuna zarar verir!

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliloğlu, Gazze’nin şuanda işgal altında olduğunu ve öldürülen 60.000 kişiden en az 20.000’inin bebek ve çocuk olduğunu belirterek,  bu kadar insanın öldürüldüğü yerde Azerbaycan Devlet Şirketi Socar’ın doğal gaz yatırımı yaparak İsrail’le ortaklık kurduğunu açıkladı.

 İlham Aliyev’in geçtiğimiz ay 9 Nisan’da Türkiye müttefikimiz İsrail’de dostumuzdur dediğini de hatırlatan Gergerlioğlu, “Ben bunu kabul edemiyorum. Evet biz müttefik olalım. Bu doğru bir laf ama İsrail bizim için tüm ilişkileri kesmemiz gereken bir ülkedir. Netanyahu Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımcı olarak tanınmış ve hakkında Uluslararası Adalet Divanı’nın tutuklama kararı çıkardığı bir katildir. Bu kişiyle bir ilişkinin devam etmesini TÜRKPA ruhu inşasına zararlı buluyorum. Bu eleştirimi de dikkate alınmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

TÜRKPA ruhu vahşete ve soykırıma prim vermemelidir!

Bu durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bir TÜRKPA üyesi olarak eleştirdiğini söyleyen Gergerlioğlu, Bakü Ceyhan boru hattından Gazze’de insanları bombalayan uçaklara, tanklara yakıt aktarılmasının bir an evvel durdurulmasını söylediğini hatırlattı.

Türkiye’nin varil başına 1 dolar 27 cent komisyon aldığını aktaran Gergerlioğlu, bu vahşetin 77. yılını idrak ettiğimiz ve tehcir önerilen Gazze konusunda ciğerleri yanan insan hakları savunucuları için kabul edilecek bir şey olmadığını ve yeri geldiği zaman mecliste Nekbe’yi eleştirmenin kolay olduğunu ifade etti.

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliloğlu, konuşmasının sonunda, önemli olanın insan haklarına dayalı bir tavır geliştirmek olduğunu ve TÜRKPA ruhunu önemsediğini kaydederek, TÜRKPA ruhunun vicdanlı bir ruh olması gerektiğini, vahşete ve soykırıma prim vermemesi gerektiğini vurguladı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.