enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
07:45 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
07:00 İnşaatı tamamlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Genç tasarımcılar sertifikalarını aldı…

Genç tasarımcılar sertifikalarını aldı…
18.06.2024
A+
A-

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programına’ katılanlar, BUÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldılar. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Programın ilk mezunu olan öğrencilerin sertifika törenine, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, BUÜ TBMYO Müdürü Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, İstanbul Moda Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tunçel, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.  

Resim önizlemesi

“Türkiye’nin en güçlü sektörlerinden biriyiz” 

Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Sertifika Programı açılışında konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, İMA tarafından belirlenen eğitmenlerin ilk dönemdeki 17 öğrenciye toplamda 1080 saatlik bir eğitim programı gerçekleştirildiğini aktararak,  “Bu eğitimlerin ardından öğrencilerimizin bir kısmı daha mezun olmadan firmalarımı tarafından istihdam edildiler. Öğrencilerimizin bir kısmının da şirketlerle görüşmeleri devam ediyor. Bu sonucu elde etmekten dolayı çok mutluyuz. Tekstil ve Konfeksiyon sektörümüz toplamda 30 milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin üçüncü en büyük ihracatçı sektörüdür. Yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık dış ticaret fazlası oluşturarak bu alanda Türkiye’nin lider sektörü konumundadır. Sektörümüzün global rakamlarına bakarsak 2023 yılında moda endüstrisinde 1,7 trilyon dolarlık bir ciro gerçekleşmiştir ve 100 milyon kişi bu sektörde çalıştı. 2000-2014 yılları arasında kişi başına satın alınan giyim ürünü adedi yüzde 60 oranında arttı” şeklinde konuştu.  

Resim önizlemesi

“Rekabet ortamı gelişimi getiriyor” 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da sertifika programındaki konuşmasında, “Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye genelindeki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alıyor. Bu durum kendiliğinden akademik dünyamıza bir dinamizm getiriyor. Fiilli olarak bu tür çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliği anlamında ön plana almış oluyoruz. Bu anlamda bu sertifika programı çok önemli” dedi. 

Resim önizlemesi

“Öğrencilerimizin istihdamları için çalışıyoruz” 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise “Son yıllarda bakanlığımızın da duyarlılığı ile artık öğrencilerimizin mezuniyetinden sonra istihdamları, mezun olmadan önce hangi becerilerle donanmaları gerektiği gibi konular üzerinde çalışılıyor. Bu oluşumlara, bu birlikteliklere en fazla katkı koyan adres biziz ve çok heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.  

Resim önizlemesi

“Çağın gereklerine uygun eğitimler veriliyor” 

BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise, “Bugün ilk mezunlarını verdiğimiz programa iki yıl önce bir protokolle başladık. İki yıllık bir sürede öğrenciler hem teorik hem de pratik eğitimler aldılar. Çağın gereklerini ve moda tasarımı sektörünün beklentilerini karşılayan bir program yerine getirmiş olduk” dedi. 

Resim önizlemesi

“İMA’nın sektöre katkıları artarak sürüyor” 

İMA Yönetim Kurulu Başkanı Jale Tunçel ise şunları söyledi: 

“Yaklaşık 3 yıl önce UHKİB Başkanımız Sayın Nüvit Gündemir ile görüşmelerimizle birlikte Bursa’da bu programın hayata geçirilmesi fikri doğdu. Şu anda İMA 20 binin üzerinde mezunu, London College of Fashion ile olan ortaklık protokolü ve Avrupa Birliği’nden almış olduğu ikinci projesi ile birlikte hem dijital dönüşüm ile ilgili kaslarını güçlendirdi hem de sektöre katkılarını daha da ileriye götürdü.” 

Yapılan konuşmaların ardından ‘Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programına’ katılanlara sertifikaları verildi. Sertifika töreninin akabinde katılımcılarımız öğrencilerimizin bitirme projesi sergisine davet edildi. Sergi esnasında öğrencilerimiz çalışmalarının başında durarak ziyaretçilere çalışmalarını hangi teknik ve uygulama ile yaptığını anlattı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.