enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
23:08 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
22:59 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
22:49 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
19:32 LGS tercih süreci başladı
09:54 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:22 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:06 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:58 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:44 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
08:07 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
07:37 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
07:23 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
07:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
07:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
07:07 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, Nurdağlı çiftçilere tarımsal destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, Nurdağlı çiftçilere tarımsal destek
01.05.2024
A+
A-

* Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  depremden etkilenen Nurdağı ilçesi Mesthöyük Köyü’ne yaptığı ziyaret sırasında hasata katıldı.

* Başkan Şahin’e çiftçiler tarım destekleri için teşekkür ederek “Gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Gaziantep’ten bildirdiğine göre, ziyarette vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şahin’e çiftçiler Büyükşehir Belediyesi’nin başta mazot desteği olmak üzere 2014 yılı itibariyle verdiği tarımsal destekler ve deprem sonrası yapılan hizmetlerin olumlu etkilerini dile getirdiler. Başkan Şahin ayrıca Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören köyde vatandaşların taleplerini dinledi.

“TARIMSAL DESTEKLER HER YIL AZALMIYOR ARTIYOR”

Köylülerle sohbetinden sonra Başkan Şahin, çiftçilerin şeker pancarı hasatına katıldı. Tarlada onların hasat sevincine ortak olan Başkan Şahin burada çiftçilerle sohbet etti. Sohbetinde çiftçiler Başkan Şahin’in yanlarında olduğu için duydukları sevinci dile getirerek şunları söyledi:

“2014’ten bugüne kadar hep çiftçiyi destekledi. Bu destekler her yıl azalmıyor artıyor, devamını da bekliyoruz. Bulunduğumuz arazide her zaman mazot, gübre, ekipman desteğinde bulundu. 6 Şubat depremleri sonrası ekipmanlarımız enkaz altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ekipmanını getirdiler, indirdiler. ‘Buyurun sizin emrinizde’ dediler. Sulama ile ilgili büyük eksiklerimiz oldu. Çünkü depo ve ambarlarımız çöktü. Bunlarla da ilgili gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık.”

BAŞKAN ŞAHİN YENİ KÖY EVLERİNİ İNCELEDİ

Köy ziyareti sonrası Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar alan Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanarak yaşamın başladığı Gedikli-Mesthöyük köy evlerinde son durum ve yapılacak çalışmalar için Başkan Fatma Şahin teknik ekibiyle yılın son gününde çalışmalar için sahadaydı. Burada vatandaşlarla konuşan Başkan Şahin ve ekibi son durum hakkında bilgi aldı, giderilecek eksikler ve talepleri dinledi.

ŞAHİN: 2024 HUZURUN, MUTLULUĞUN SAĞLIĞIN YILI OLACAK

Başkan Şahin, konut incelemelerinden sonra yaptığı konuşmada ise 2023 yılının bitişinin yeni bir başlangıç olduğunu, 2024 yılının hayır, sağlık ve mutluluk getirmesi dileyerek şunları söyledi:

“2023 yılında 6 Şubat’ı geçirdik. 6 Şubat, dünyanın en büyük kara depremiydi. Asrın felaketini yaşadık ama bugün asrın dayanışmasıyla hamdolsun büyük bir devlet ve millet olduğumuz gösteren çalışmanın sonuçlarını görüyoruz bu evlerle. Nurdağı’nda köylerdeyiz. Mesthöyük ve Gedikli en büyük zarar gören köylerden bir tanesiydi. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, burada çalışanlara çok özel teşekkür ediyorum. 1 yıl tamamlanmadan bu evler bitirildi. Bu milletin ne kadar büyük, devletin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor bu çalışmalar. Yaşam başladı burada. Yılın sonunda hemşerilerimizle bir araya gelerek ve onları dinleyerek yeni yıla girmek istedik. Hamdolsun iyileşiyoruz. Yaralarımız hızlıca sarılıyor, yaşamı hızlı bir şekilde normalleştiriyoruz. 2024 yılı, Türkiye Yüzyılı. Yatırımın, istihdamın, çiftçinin yüzyılı olacak. 2024 huzurun, mutluluğun sağlığın yılı olacak. Hem bunu rabbimden diliyor hem de bunun için büyük bir gayret gösteriyoruz. Hayırlı ve mutlu yıllar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.