enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
08:12 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
07:54 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
07:51 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
07:43 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
07:12 Günay Uslu’nun bitmeyen yükselişi: Paye üstüne paye, görev üstüne görev, Şimdi de Hollanda Film Festivali Denetim Kurulu Başkanlığı’na atandı…
07:01 Türk dünyasının sembolü yok oluyor: “Urmu Gölü can verir; İran onun katline ferman verir”
23:16 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
23:07 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
21:37 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
21:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “12 Eylül askeri darbesinin demokrasimize sürülen kara bir leke. Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
19:52 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, Nurdağlı çiftçilere tarımsal destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, Nurdağlı çiftçilere tarımsal destek
01.05.2024
A+
A-

* Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  depremden etkilenen Nurdağı ilçesi Mesthöyük Köyü’ne yaptığı ziyaret sırasında hasata katıldı.

* Başkan Şahin’e çiftçiler tarım destekleri için teşekkür ederek “Gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Gaziantep’ten bildirdiğine göre, ziyarette vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şahin’e çiftçiler Büyükşehir Belediyesi’nin başta mazot desteği olmak üzere 2014 yılı itibariyle verdiği tarımsal destekler ve deprem sonrası yapılan hizmetlerin olumlu etkilerini dile getirdiler. Başkan Şahin ayrıca Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören köyde vatandaşların taleplerini dinledi.

“TARIMSAL DESTEKLER HER YIL AZALMIYOR ARTIYOR”

Köylülerle sohbetinden sonra Başkan Şahin, çiftçilerin şeker pancarı hasatına katıldı. Tarlada onların hasat sevincine ortak olan Başkan Şahin burada çiftçilerle sohbet etti. Sohbetinde çiftçiler Başkan Şahin’in yanlarında olduğu için duydukları sevinci dile getirerek şunları söyledi:

“2014’ten bugüne kadar hep çiftçiyi destekledi. Bu destekler her yıl azalmıyor artıyor, devamını da bekliyoruz. Bulunduğumuz arazide her zaman mazot, gübre, ekipman desteğinde bulundu. 6 Şubat depremleri sonrası ekipmanlarımız enkaz altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ekipmanını getirdiler, indirdiler. ‘Buyurun sizin emrinizde’ dediler. Sulama ile ilgili büyük eksiklerimiz oldu. Çünkü depo ve ambarlarımız çöktü. Bunlarla da ilgili gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık.”

BAŞKAN ŞAHİN YENİ KÖY EVLERİNİ İNCELEDİ

Köy ziyareti sonrası Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar alan Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanarak yaşamın başladığı Gedikli-Mesthöyük köy evlerinde son durum ve yapılacak çalışmalar için Başkan Fatma Şahin teknik ekibiyle yılın son gününde çalışmalar için sahadaydı. Burada vatandaşlarla konuşan Başkan Şahin ve ekibi son durum hakkında bilgi aldı, giderilecek eksikler ve talepleri dinledi.

ŞAHİN: 2024 HUZURUN, MUTLULUĞUN SAĞLIĞIN YILI OLACAK

Başkan Şahin, konut incelemelerinden sonra yaptığı konuşmada ise 2023 yılının bitişinin yeni bir başlangıç olduğunu, 2024 yılının hayır, sağlık ve mutluluk getirmesi dileyerek şunları söyledi:

“2023 yılında 6 Şubat’ı geçirdik. 6 Şubat, dünyanın en büyük kara depremiydi. Asrın felaketini yaşadık ama bugün asrın dayanışmasıyla hamdolsun büyük bir devlet ve millet olduğumuz gösteren çalışmanın sonuçlarını görüyoruz bu evlerle. Nurdağı’nda köylerdeyiz. Mesthöyük ve Gedikli en büyük zarar gören köylerden bir tanesiydi. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, burada çalışanlara çok özel teşekkür ediyorum. 1 yıl tamamlanmadan bu evler bitirildi. Bu milletin ne kadar büyük, devletin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor bu çalışmalar. Yaşam başladı burada. Yılın sonunda hemşerilerimizle bir araya gelerek ve onları dinleyerek yeni yıla girmek istedik. Hamdolsun iyileşiyoruz. Yaralarımız hızlıca sarılıyor, yaşamı hızlı bir şekilde normalleştiriyoruz. 2024 yılı, Türkiye Yüzyılı. Yatırımın, istihdamın, çiftçinin yüzyılı olacak. 2024 huzurun, mutluluğun sağlığın yılı olacak. Hem bunu rabbimden diliyor hem de bunun için büyük bir gayret gösteriyoruz. Hayırlı ve mutlu yıllar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.