enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FT: “Petrol Tankerleri Türkiye Açıklarında Kuyrukta”

FT: “Petrol Tankerleri Türkiye Açıklarında Kuyrukta”
07.12.2022
A+
A-

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne fiyat kısıtlaması getirmesinin ardından, petrol tankerlerinin Türkiye açıklarında kuyruk oluşturduğunu ve bunun deniz trafiğinde sıkışıklığa neden olduğunu yazdı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin (Reuters)’den aktardığı haberinde, Gazetede Pazartesi günü yayınlanan habere göre, Batı’nın Rus ham petrolüne uyguladığı fiyat sınırlamasının ilk gününde petrol tankerleri Türkiye açıklarında trafik sıkışıklığı oluşturdu ve Ankara tüm gemilerden yeni sigorta belgesi talep etti.

Gemi brokerleri, petrol tüccarları ve uydu takip servislerine dayandırılan haberde, Pazartesi günü yaklaşık 20 ham petrol tankerinin Türk sularını geçmek için beklediği belirtildi.

Financial Times’ın haberine göre, dört petrol endüstrisi yöneticisi, Türkiye’nin önlemler ışığında boğazlarında seyreden tüm gemiler için olası petrol sızıntısı veya çarpışmalara karşı sigorta teminatı talep ettiğini söyledi.

Gemiler ise, Rusya’nın Karadeniz limanlarını uluslararası pazarlara bağlayan iki boğaz olan İstanbul ve Çanakkale Boğazı yakınlarında demir atarak, beklediler.

Haberde adının açıklanmasını istemeyen bir gemi brokerinin sözlerine yer verilirken, ilk tankerin 29 Kasım’da geldiği ve o tarihten bu yana beklediği belirtildi.

G7, Avustralya ve 27 Avrupa Birliği ülkesi tarafından Rusya’nın deniz yoluyla taşınan ham petrolüne uygulanan varil başına 60 dolarlık fiyat sınırı dün yürürlüğe girmişti.

Rusya’dan dün yapılan açıklamada, Batı’nın petrol fiyatlarına sınırlama getirmesinin küresel enerji piyasalarını istikrarsızlaştıracağı, ancak Ukrayna’daki savaşı sürdürme kabiliyetini etkilemeyeceği bildirildi.

Pazartesi günü yürürlüğe giren AB yaptırımları uyarınca, Rus ham petrolü yükleyen tankerlerin, varil başına 60 dolarlık fiyat sınırının altında satılmadıkları sürece AB denizcilik sigortasına erişimleri yasaklandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 7 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.