enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Kocaeli’deki depo yangınıyla ilgili 7 kişi açığa alındı
00:17 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:12 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:09 Bakan Göktaş, “Türkiye’nin sosyal yapısını daha dirençli bir hale getireceğiz.”
00:08 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:04 Adalet Bakanı Tunç, “Adaleti, herkese hak ettiğini vermek”
00:03 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:03 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
12:09 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:12 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:10 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:10 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:08 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:05 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:05 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:04 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışında adı geçen Eric Zemmour’dan protestocuya orta parmak işareti

Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışında adı geçen Eric Zemmour’dan protestocuya orta parmak işareti
29.11.2021
A+
A-

PARİS-TÜHA HABER / Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen yazar ve TV yorumcusu Eric Zemmour, Marsilya gezisinde bir protestocuya orta parmak işareti yaptı.

İslam ve göçmenlik karşıtı söylemleriyle bilinen aşırı sağcı Zemmour, “yaptığı hareketin arkasında olduğunu” söyledi.

AFP’nin çektiği fotoğrafta, Zemmour’un, bir restorandan ayrılırken yoldan geçen bir kişi tarafından kendisine yapılan orta parmak işaretine aynı şekilde karşılık verdiği görülüyor.

Ülkedeki bazı anketler, Zemmour’un seçimde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte ikinci tura kalabileceğini gösteriyor. Ancak son kamuoyu yoklamalarına göre, aşırı sağ yorumcu, Ulusal Birlik Partisi (RN) lideri Marine Le Pen’in gerisinde kalıyor.

“İçgüdüsel bir hareket”

İsmini vermek istemeyen Zemmour’a yakın bir kaynak, bu hareketin “içgüdüsel” olduğunu ve tüm sorumluluğu kendisinin üstlendiği bir eylem olduğunu söyledi.

Kaynak, Zemmour’un “Hakarete uğradım, bana parmak gösterildi, ben de cevap verdim” dediğini aktardı.

Macron’un yakın müttefiki Fransa’nın Avrupa Bakanı Clement Beaune, LCI TV’ye yaptığı açıklamada, bu jestin Zemmour’un “gerçek yüzünü” gösterdiğini kaydetti.

‘Irkçılık karşıtı Marsilya’

Zemmour, geçtiğimiz cuma günü Marsilya istasyonundaki protestoculardan kaçınmak için yakındaki Aix-en-Provence kasabasında trenden indi.

Marsilya’da 15 dakikalık bir yürüyüşü sırasında, protestocular “ırkçılık karşıtı Marsilya” sloganları attı. Zemmour, şehrin ünlü Vieux Port sahil bölgesinde cumartesi günü yapmayı planladığı yürüyüşü iptal etti.

Zemmour’un 5 Aralık’ta Paris’te “önemli bir konuşma” yapmasından önceki günlerde cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklanabileceği belirtiliyor. Macron’un da yılın başlarında adaylığını duyurabileceği ifade ediliyor.

Fransa’nın tartışılan yorumcusu

Paris mahkemesi, 2016 yılında bir televizyon programında Müslümanları hedef alan söylemleri nedeniyle ‘dini nefrete dayalı tahrikte’ bulunduğu gerekçesiyle Zemmour’u 5 bin Euro para cezasına çarptırdı. 1841’de Fransa’nın Cezayir’de Müslümanlara ve Yahudilere yaptığı katliamı savunan Zemmour, “Fransız olmak budur, ben bugün katliamı yapan General Bugeaud’nun yanındayım.” dedi. Geçen yıl Paris’te bir kişi sokakta yürüyen Zemmour’un yüzüne tükürmüştü.

Eric Zemmour kimdir?

Cezayir asıllı Yahudi bir ailede 1958’de dünyaya gelen Eric Zemmour gazetecilik kariyerine Quotidien de Paris’te başladı. 1994’ten itibaren Fransa’nın önde gelen sağcı gazetelerinden Le Figaro’nun politika servisinde çalıştı. 2009’da yaşadığı bir tartışma nedeniyle buradaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Figaro Magazine dergisinde haftalık yazılarını sürdürdü. Günümüzde televizyonlarda tartışma programlarına yorumcu olarak katılıyor.

Ek kaynaklar * AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.