enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da 2. tur seçimlere katılım rekor düzeyde

Fransa’da 2. tur seçimlere katılım rekor düzeyde
07.07.2024
A+
A-

Fransa’da genel seçimlerin 2. turunda seçime katılım rekor seviyede gerçekleşti. İlk turda aşırı sağcı Ulusal Birlik’in açık farkla birinci parti olarak çıktığı seçimlerin ikinci turunun sonuçları merakla bekleniyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in DW kaynaklı DW calls on Venezuela to restart broadcasts – DW – 04/14/2019haberine göre, Fransızlar genel seçimlerde bugün 2. tur için sandık başına gitti.

Fransa İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, yerel saatle 17.00 dolayında seçime katılım yüzde 59,7 ile rekor düzeyde gerçekleşti. Kamuoyu araştırma şirketleri, nihai katılım oranının yüzde 67 dolayında seyredebileceği tahmininde bulunuyor. Son olarak François Mitterrand’ın cumhurbaşkanı seçildiği 1981 yılında seçime katılım oranının bu denli yüksek olduğu belirtiliyor. Fransa’da sandıklar saat 20.00’de kapanacak.

9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden aşırı sağcı Ulusal Birlik’in zaferle çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron meclisi feshederek erken seçim kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Macron oyunu Fransa’nın kuzeyindeki Le Touquet’te kullandı. Fotoğraf: Sebastien Jarry/MAXPPP/IMAGO

Aşırı sağ tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşacak mı?

Fransa’da 30 Haziran’da yapılan erken genel seçimin ilk turunda açırı sağcı Ulusal Birik (RN) yüzde 33 oy oranı ile sandıktan açık farkla birinci parti olarak çıkmıştı. Seçim sonuçları ülkede büyük bir kutuplaşmaya yol açarken, ikinci turda seçmenlerin çoğu aşırı sağcıların mutlak zaferini engellemek için sandık başına gitti.

Anketler, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin meclis çoğunluğunu ele geçiremeyeceğine işaret ediyor. Anketlere göre, Ulusal Birlik 2. turdan da birinci parti olarak çıksa da 577 sandalyeli mecliste çoğunluğu elde etmek için gerekli olan 289 sandalyeye ulaşamayacak.

Les Echos gazetesinde yayınlanan OpinionWay şirketinin anketine göre RN, meclise 205 ila 230 vekil gönderecek.

Aynı anket; sol partilerin ittifakı Yeni Halk Cephesi’nin 145-175 arasında sandalyeye sahip olacağını, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un merkez bloğunun ise 130-162 bandında kalacağını gösteriyor.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.