enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa Türkiye’yi Yeniden Kırmızı Listeye Aldı

Fransa Türkiye’yi Yeniden Kırmızı Listeye Aldı
28.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa, Corona virüsü salgınında yaşanan son gelişmelerin ardından, turuncu listede bulunan Türkiye’yi yeniden kırmızı listeye aldı. Bu kararla birlikte Türkiye’den Fransa’ya gelen yolculara, “10 günlük karantina zorunluluğu” yeniden getirildi. 

Delta varyantının yayılmasıyla birlikte vaka ve ölüm sayılarında yaşanan artış üzerine, Fransız hükümeti, karantina uygulanacak ülkeler listesini güncelledi. Fransa Sağlık Bakanlığı, Haziran ayında turuncu listeye çektiği Türkiye’yi yeniden kırmızı listeye aldı. İran ve Gürcistan da bu gruba dahil edildi.

Aşı olana karantina yok

Türkiye’den Fransa’ya giriş yapacak olan yolcular, Avrupa İlaç Dairesi’nin onayladığı dört aşıdan birisini “iki doz” yaptırmışsa, geçiş sorunu yaşamayacak. Ancak aşı olmayan yolcular için, kırmızı listeye geçişle, 29 Ağustos Pazar gününden itibaren yeni şartlar getiriliyor. Buna göre bu yolculardan 48 saat önce yapılan negatif PCR testi istenecek. Test negatif olsa da, Fransa’ya girişte 10 günlük zorunlu ve kontrollü karantinaya girecekler.

Yolcunun masraflarını kendisinin karşıladığı karantina süreci polis tarafından kontrol edilecek. Uymayanlara 1000 Euro’ya kadar para cezası verilecek.

Fransa hükümeti, “Virüsün endişe verici varyantlarının varlığının ve aktif bir şekilde dolaşımının tespit edildiği” ülkeleri kırmızı listeye alıyor. Türkiye, Gürcistan ve İran’ın eklenmesi ile, kırmızı listedeki ülke sayısı da 25’e çıktı. Fransa, daha önce de Rusya, Afganistan, Güney Afrika, Cezayir, Arjantin, Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Endonezya, Maldivler, Fas, Mozambik, Namibya, Nepal, Umman, Pakistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Seyşeller, Surinam ve Tunus’u bu listeye almıştı.

Hükümet, Arnavutluk, Bosna, Kosova, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’ı da yeşil listeden turuncu listeye aldı. Şili ve Uruguay ise turuncudan yeşile geçen iki ülke oldu.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.