enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa, radikal İslamcılarla mücadeleyi sertleştiriyor

Fransa, radikal İslamcılarla mücadeleyi sertleştiriyor
27.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’da tarih öğretmeni Samuel Paty’nin Muhammed Peygamber karikatürleri gösterdiği için öldürülmesinden sonra gündeme gelen radikal İslam ile mücadele yasası resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/TY,DA)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da ders sırasında Muhammed Peygamber’in tasvir edildiği karikatürleri öğrencilerine gösteren Samuel Paty adlı tarih öğretmeninin kafasının kesilerek katledilmesinden yaklaşık on ay sonra, radikal İslamcı hareketlerle mücadele öngören yasa yürürlüğe girdi.

“Cumhuriyet İlkelerinin Güçlendirilmesi Yasası” çarşamba günü resmi gazetede yayınlandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron söz konusu yasa ile ilgili çalışmaları sonbaharda başlatmıştı.

Yeni yasa, internet ortamında nefret çağrıları yapmak suretiyle işlenen suçların daha ağır cezalandırılmasını düzenliyor.  Yasa, bir kişinin özel yaşamı, aile hayatı veya mesleği hakkında bilgi yayarak, o kişinin hayatını tehlikeye atanların üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

Tarih öğretmeni Paty, ders sırasında Muhammed Peygamber karikatürleri gösterdiği gerekçesiyle önce internette tehdit edilmiş, geçen yıl Ekim ayında ise sokakta başı kesilerek öldürülmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklamasında bunu “İslamcı bir terör saldırısı” olarak nitelendirmişti.

Camilere yabancı ülkelerin nüfuzu azaltılacak

Fransa, yürürlüğe giren yasa ile birlikte aynı zamanda, başta Türkiye ve Suudi Arabistan olmak üzere diğer ülkelerin Fransa’daki camiler üzerindeki etkisini sınırlamak istiyor. Yasa ayrıca, nefret ve şiddet telkin edilen vaazların verildiği ibadethane veya dini derneklerin daha hızlı kapatılmalarının da yolunu açıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ekim ayında yasa tasarısını sunarken İslam’ın radikal akımlarla sorunlu olduğunu belirtmiş, bu sözleri İslam ülkelerinde tepkiyle karşılanmıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Macron’u sert şekilde eleştirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.