enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa, radikal İslamcılarla mücadeleyi sertleştiriyor

Fransa, radikal İslamcılarla mücadeleyi sertleştiriyor
27.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’da tarih öğretmeni Samuel Paty’nin Muhammed Peygamber karikatürleri gösterdiği için öldürülmesinden sonra gündeme gelen radikal İslam ile mücadele yasası resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/TY,DA)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da ders sırasında Muhammed Peygamber’in tasvir edildiği karikatürleri öğrencilerine gösteren Samuel Paty adlı tarih öğretmeninin kafasının kesilerek katledilmesinden yaklaşık on ay sonra, radikal İslamcı hareketlerle mücadele öngören yasa yürürlüğe girdi.

“Cumhuriyet İlkelerinin Güçlendirilmesi Yasası” çarşamba günü resmi gazetede yayınlandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron söz konusu yasa ile ilgili çalışmaları sonbaharda başlatmıştı.

Yeni yasa, internet ortamında nefret çağrıları yapmak suretiyle işlenen suçların daha ağır cezalandırılmasını düzenliyor.  Yasa, bir kişinin özel yaşamı, aile hayatı veya mesleği hakkında bilgi yayarak, o kişinin hayatını tehlikeye atanların üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngörüyor.

Tarih öğretmeni Paty, ders sırasında Muhammed Peygamber karikatürleri gösterdiği gerekçesiyle önce internette tehdit edilmiş, geçen yıl Ekim ayında ise sokakta başı kesilerek öldürülmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklamasında bunu “İslamcı bir terör saldırısı” olarak nitelendirmişti.

Camilere yabancı ülkelerin nüfuzu azaltılacak

Fransa, yürürlüğe giren yasa ile birlikte aynı zamanda, başta Türkiye ve Suudi Arabistan olmak üzere diğer ülkelerin Fransa’daki camiler üzerindeki etkisini sınırlamak istiyor. Yasa ayrıca, nefret ve şiddet telkin edilen vaazların verildiği ibadethane veya dini derneklerin daha hızlı kapatılmalarının da yolunu açıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ekim ayında yasa tasarısını sunarken İslam’ın radikal akımlarla sorunlu olduğunu belirtmiş, bu sözleri İslam ülkelerinde tepkiyle karşılanmıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Macron’u sert şekilde eleştirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.