enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da vakalar artıyor kısıtlama tartışmaları büyüyor

Almanya’da vakalar artıyor kısıtlama tartışmaları büyüyor
27.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da koronavirüs vaka sayıları ve hastaneye yatış oranı artarken eyaletler yeni kısıtlamalara mesafeli yaklaşıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (rtr/SSB, HS)’ye dayandırdığı habere göre,  Almanya’da federal hükümetin pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından açıklanan veriler, son 24 saatte 12 bin 626 yeni vakanın tespit edildiğini ortaya koydu. Bu rakam bir hafta önce aynı güne kıyasla dört bin 226 vaka daha fazla. Salgın nedeniyle son 24 satte 21 kişi de yaşamını yitirdi.

Eyalet yönetimleri de vaka artışları karşısında yeni önlemler alma baskısı altında kalıyor. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde yedi günde her yüz bin kişide yeni vaka sayısını ortaya koyan insidans değeri 122’ye çıkarken, eyalet yönetimi okul ve kreşleri açık tutmak istediğini belirtiyor.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Leverkusen ve Wuppertal şehirlerinde ise insidans değeri 200’ün üzerine çıkmış durumda. Düsseldorf’taki eyalet yönetimi yaz tatilinin bitmesi ile tatilden dönenlerin artışta payı olduğuna işaret ediyor. Virüsü yurt dışında kapmış olduklarından şüphelenilen vakaların yüzde 10,5 düzeyinde olduğu belirtiliyor. Genç yaşta olanlar ve yurt dışı tatilden dönenlerin daha fazla test olmasından ötürü bunun saptanabildiği kaydediliyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) milletvekili Dirk Wiese yeni vakaların çoğunlukla tatilden dönen büyük kısmı aşılanmamış tatilcilere dayandığını kaydetti.

3G: Aşılılar, iyileşenler, negatif test sonucu ibraz edenler3G: Aşılılar, iyileşenler, negatif test sonucu ibraz edenler

Korona ile mücadelede “3G” şartı

Almanya’da koronavirüs vaka sayılarının yeniden artışa geçmesi üzerine geçen hafta federal ve eyalet düzeyindeki toplantı sonrası pazartesi gününden itibaren kamusal kapalı alanlara sadece “3G” şartı olarak bilinen koşulları yerine getirinlerin girebilmeleri kararlaştırılmıştı. 3G, aşılılar, hastalığı geçirmiş olanlar veya negatif test ibraz edenler için kullanılan bir tanımlama.

Hükümet ayrıca yeni kısıtlamalar için insidans değerinin değil 100 bin kişide hastaneye yatma oranının esas alınmasına karar vermişti. RKI’ye göre bu değer Perşembe günü 1,56 seviyesinde ve artıyor. Yoğun bakımda bulunan hasta sayısı ise 832 olarak bildirildi.

Bavyera eyaleti başbakanı Markus Söder aşılama kampanyasına ivme kazandırılması gerekitğini belirtiyor. Ülkede iki doz aşılananlar toplam nüfusun yüzde 59,7’si düzeyinde.

Öte yandan Hamburg eyaletinde ise tiyatro ve özel işletmelere aşılıları ve hastalığı geçirmiş olanları kabul etme seçeneği verildi.

Kendilerine test yapan öğrenciler

Kendilerine test yapan öğrenciler

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Aile Bakanı Joachim Stamp ise artan vaka sayılarına rağmen okul ve kreşleri açık tutmak istediklerini kaydetti. Stamp pediatristlere göre korona kısıtlamalarının çocuklarda iletişim bozukluğu, korku ve aşırı kilo gibi sorunlara yol açabildiğini kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.