enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa “Bozkurtları” yasaklıyor

Fransa “Bozkurtları” yasaklıyor
03.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa, Ülkü Ocakları’nı yasaklamaya hazırlanıyor. Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, “Bozkurtların aşırı agresif bir grup” olduğunu savunarak, hükümetin gerekli tasarıyı çarşamba günü parlamentoya getireceğini belirtti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (AFP / ET,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da hükümet, kendi sınırları dahilindeki Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini yasaklamak için gerekli girişimi başlattı. Fransa parlamentosundaki bir komisyonda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Bozkurtların aşırı agresif bir grup” olduğunu savundu ve yasaklanmaları için hükümet tarafından hazırlanan tasarıyı çarşamba günü Fransa parlamentosuna getireceklerini bildirdi.

Haftasonunda, Lyon kenti yakınlarındaki Decines-Charpieu kasabasında bulunan “Ermeni Soykırımı” anıtı, spray boya ile “RTE” ve “Loup Gris” (Bozkurtlar) gibi çeşitli sloganlar yazılarak karalanmıştı. Fransa, 1915 yılında, Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere yönelik sürgünü, 2001 yılında “soykırım” olarak nitelendiren ilk büyük Avrupa ülkesi olmuştu.

Fransa-Türkiye gerginliği

Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan savaş nedeniyle son günlerde Fransa’nın çeşitli bölgelerinde  Ermenilerle Türkler arasında yer yer çatışmalara varan  gerginlikler yaşanmıştı. Öte yandan Fransa’nın Ülkü Ocakları’nı yasaklama kararı, çok tartışılan Muhammed peygamber karikatürleri nedeniyle Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece gerilimli olduğu bir döneme denk geliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesindeki bir okulda tarih öğretmenliği yapan Samuel Paty’nin başının kesilerek öldürülmesinin ardından, İslam dini hakkındaki söylemleri, zaten başta Doğu Akdeniz meselesi olmak üzere pek çok konuda görüş ayrılığı yaşayan NATO müttefiki iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da gerilimli bir zemine taşımıştı.

Macron, Paty cinayetinin ardından  düşünce özgürlüğünü savunmuş  ve bu kapsamda değerlendirdiği Muhammed peygamber karikatürlerinin yayınlanmasından yana olduğunu ifade etmiş, ülkesindeki camilerin ve diğer İslami örgütlerin de daha sıkı denetleneceğini bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunun üzerine, Türkiye’deki Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunmuş ve Macron’un “zihinsel noktada tedaviye ihtiyacı olduğunu” ifade etmişti. Fransa ise bu söylemin ardından Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere Paris’e çağırmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.