enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Foodback, tarım ve gıda alanında değişimin öncülerini Gıdada Etki Konferansı’nda bir araya getirdi…

Foodback, tarım ve gıda alanında değişimin öncülerini Gıdada Etki Konferansı’nda bir araya getirdi…
08.12.2022
A+
A-

Advertisement

EIT Food Türkiye Hub’ı Foodback tarafından düzenlenen Gıdada Etki Konferansı (GEK), 6 Aralık’ta çevrimiçi olarak gerçekleşti. Gıda ve tarım alanında sosyal ve çevresel sorunları gıda, tarım, inovasyon ve girişimcilik boyutlarında ele alarak uzun vadeli etki yaratmayı amaçlayan konferansta, alanında önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın habere göre, EIT Food Türkiye Hub’ı olarak Foodback’in düzenlediği Gıdada Etki Konferansı (GEK), 6 Aralık’ta çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Gıda ve tarım sektörünü daha sağlıklı, sürdürülebilir ve güvenilir hâle getirmek amacıyla sektörün dönüşümü hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı konferansta, ilham veren konuşmalar gerçekleşti. Türkiye ve Avrupa’da gıda ve tarım sektörünün güncel durumu ve gelecek trendlerinin ele alındığı konferansın konuşmacıları arasında Compassion in World Farming’in CEO’su, hayvan hakları savunucusu ve yazar Philip Lymbery; EIT Food  Bölgesel İnovasyon Programı yöneticisi Elvira Domingo; Michelin yıldızlı şef Maksut Aşkar; Kök Project kurucu ortağı ve CEO’su Semi Hakim; stratejik marka ve dijital pazarlama danışmanı Göksemin Gökalp Özdemir; Ipsos CCO’su Yasemin Özen Gürelli; FarmLabs Tarım Teknolojileri kurucu ortak ve CEO’su Hasan İmge Çelik ve daha pek çok önemli isim yer aldı. Daha iyi bir gelecek için harekete geçin” sloganıyla yola çıkan GEK 2022, karar vericilerden tüketicilere kadar gıda ve tarım alanının tüm paydaşlarını sosyal ve çevresel fayda için harekete geçirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda konferans katılımcılara; yenilikçi şirketleri, girişimleri ve alandaki yenilikleri keşfetme fırsatı sunuyor.

“GEK, çözüm odaklı etki önderlerini aynı platformda bir araya getirerek dönüşüm yaratıyor.”Foodback kurucu ortağı Tuğçe Ergün, “Gıdada Etki Konferans serisini alanında tutkulu uzmanlarla birlikte gıda ve tarımın tüm aktörlerini harekete geçirmek üzere düzenliyoruz. Amacımız dünyada gittikçe önemi artan tarım ve gıda teknoloji girişimlerinin tanınmasını sağlamak ve daha iyi bir gelecek için birlikte hareket ederek neler yapabileceğimiz üzerine kafa yormak. Bu konferans serisi çözüm odaklı etki önderlerini aynı platformda bir araya getirerek dönüşüm yaratıyor.” Taste Forward: tat konusunda alternatif çözümlerKonferans kapsamında ayrıca Foodback, Vertical ve Bi Nevi Deli iş birliğinde yan etkinlik olarak düzenlenen Taste Forward, 12 Aralık’ta fiziksel olarak Vertical İstanbul’da gerçekleşecek. Taste Forward ile gıda ve gastronomi dünyasında etki yaratan kişi ve kurumlar bitki bazlı gıda alternatiflerini deneyimleyerek bunların hangi bağlamda hangi lezzetlerle kullanılabileceği üzerine fikir yürütecekler. Alternatif protein üreticilerinin şeflerden geri dönüş alarak ürünlerini geliştirebilmelerini amaçlayan etkinlikle ilgili detaylar, önümüzdeki günlerde Foodback sosyal medya hesaplarında belli olacak.   Konferansın çevrimiçi gerçekleşen tüm oturumları Impact Hub Istanbul YouTube hesabında erişime açık. Konferans hakkında daha detaylı bilgiye gidadaetki.com üzerinden ulaşılabilir.

 HABER : Ulaş Dağlıoğlu

*** Foodback & Impact Hub Istanbul hakkındaAvrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nün (European Institute of Innovation and Technology: EIT) gıda ağı EIT Food tarafından desteklenen Impact Hub İstanbul girişimi Foodback, tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen bir iş birliği ve inovasyon platformudur. 2018 senesinden beri EIT Food Türkiye Hub’ı olarak faaliyet göstermektedir. EIT Food hakkındaAvrupa Birliği’nin Horizon 2020 programının bir parçası olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nün (EIT) desteklediği EIT Food, dünyanın en büyük ve dinamik gıda inovasyon topluluklarından biridir. Herkes için sağlıklı ve sürdürülebilir gıda hedefiyle gıda ekosistemini dönüştürmek için kurulmuştur.

[TÜHA Haber Ajansı, 8 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.