enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
17:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
02:52 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
02:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani ile görüştü
02:39 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
02:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:04 Terör örgütü DEAŞ’ın Ankara yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı…
01:36 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi ile görüştü
22:08 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
22:00 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
21:16 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık’ta sona erecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 8’inci yılı

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 8’inci yılı
25.08.2024
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de terör örgütlerine karşı düzenlediği ilk askeri harekat olan Fırat Kalkanı, 8. yılını geride bıraktı. Harekat ile 2 bin 55 kilometrekarelik alan terörden temizlenirken, sivillerin geri dönüşünün sağlandığı bölge, atılan adımlarla cazibe merkezi oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Bundan tam 8 yıl önce 24 Ağustos 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri, DEAŞ terör örgütünü etkisiz hale getirmek üzere Cerablus’tan başlayan bir harekatı hayata geçirdi. 200 günden fazla süren ve 2017 Mart ayının son günlerinde tamamlanan Fırat Kalkanı Harekatı o güne kadar Suriye’de DEAŞ’a vurulan en ciddi darbe oldu.

Terörden temizlenen Cerablus, Azez, El Bab, Çobanbey ve Mare İlçelerinde korkunun yarattığı tedirginlik yerini huzur ve güvene bıraktı. Sırada sivillerin evine dönmesi vardı, peş peşe adımlar atıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın ardından bölgede her alanda önemli atılımlar gerçekleştirildi. Bu değişimle birlikte yeniden evlerine dönen sivillerin sayısı artarken sadece Fırat Kalkanı bölgesine dönen sivillerin sayısı 8 yılda 400 binin üzerine çıktı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8'inci yılı

Sivillerin ihtiyaç duyduğu tüm kamu kurumları oluşturuldu. Türkiye’nin desteği ile kurulan tüm resmi kurumlar 8 yıldır kesintisiz hizmet sunuyor. Cerablus’ta açılan Nüfus Müdürlüğü 8 yılda 182 bin sivile kimlik kartı verdi.

Terörün izlerinin silindiği alanlarda kurulan organize sanayi bölgeleri ile ticaret yeniden canlandı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8'inci yılı

Bölgede eğitim büyük önem kazandı. Türkiye’nin desteği ile bölgeye kurulan 4 üniversitede bugün eğitim gören öğrenci sayısı 2 binin üzerine çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki varlığıyla nüfus her geçen gün artıyor. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin nüfusu 8 yılda 1 milyon 800 bine yükseldi. Bugüne kadar operasyonlarla Fırat Kalkanı Bölgesinde 8 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi.

MSB’den Fırat Kalkanı Harekatı’nın 8. yıl dönümü mesajı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 8. yıl dönümü dolayısıyla Fırat Kalkanı Harekatı’na ilişkin mesaj yayımladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabındaki mesajda, “DEAŞ başta olmak üzere Suriye’deki terör örgütlerine büyük darbe indirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı’nın 8’inci yıl dönümünde, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve kahraman Mehmetçiğimizi gururla selamlıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.