enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistin yanlısı protestoculara yönelik şiddet iddiasıyla Amsterdam polisine soruşturma açıldı

Filistin yanlısı protestoculara yönelik şiddet iddiasıyla Amsterdam polisine soruşturma açıldı
15.11.2024
A+
A-

Amsterdam Belediye Başkanı, polisin Filistin yanlısı göstericilere karşı şiddete başvurduğunu gösteren videoların ‘ciddi’ olduğunu belirtti.

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKEL’in ‘EuroNews‘na kaynaklı haberinde,Hollandalı yetkililer, Çarşamba akşamı düzenlenen bir mitingin polisler tarafından zorla dağıtılmasının ardından, Amsterdam’da Filistin yanlısı protestoculara yönelik polis şiddeti haberlerini araştırdıklarını açıkladı.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, sosyal medyada dolaşan polisin protestoculara karşı şiddet kullandığına dair videoların “ciddi göründüğünü” belirtti.

Euronews tarafından bağımsız olarak doğrulanmayan bir videoda polis, şehrin Dam Meydanı’nda yetkililer tarafından yasaklanan bir gösteriyi dağıtırken protestoculara coplarla vurduğu ve bağırdığı görülüyor.

Amsterdam polisi X’te yaptığı açıklamada görüntülerden haberdar olduklarını ve polisin güç kullandığı videoların “her zaman rahatsız edici olduğunu” belirterek “değerlendirme yapılacağını” aktardı.

Belediye Başkanı Halsema, Amsterdam belediye meclisine gönderdiği ve yerel medyada dağıtılan bir mektupta, “Her iki olay da polis ve savcılık tarafından yüksek öncelikli olarak soruşturuluyor” dedi.

Soruşturmada şiddetin “resmi talimatlara uygun olarak” kullanılıp kullanılmadığının inceleneceğini bildirdi.

Tansiyon hala yüksek

Filistin yanlısı protestocular ile İsrailli futbol taraftarları arasında birkaç gün süren ve uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken çatışmalarla sonuçlanan şiddet olaylarının ardından geçtiğimiz cuma gününden bu yana Amsterdam’da protesto gösterileri yasaklandı.

O tarihten bu yana kentte ayaklanmalar ve bir tramvayın ateşe verilmesi de dâhil olmak üzere birçok çatışma yaşandı. Çarşamba günü Amsterdam’ın merkezinde gösteri yapan 281 kişi gözaltına alındı ve otobüslerle şehir dışına götürüldü.

Amsterdam’da perşembe günü akşam saatlerinden itibaren gösterilere izin verilecek, ancak tüm şehir güvenlik riski olarak ilan edilecek ve kolluk kuvvetlerine insanları durdurma ve arama konusunda daha fazla yetki verilecek.

Hollanda’nın başkentinde geçtiğimiz hafta yaşanan şiddet olaylarının merkezinde, İsrail takımı Maccabi Tel Aviv ile Ajax arasında oynanan futbol maçı bulunuyor.

Amsterdam polisi, Maccabi taraftarlarının maç öncesinde bir taksiye saldırdığını ve Filistin bayrağı yaktığını, ardından da scooterlı gruplar tarafından kovalandığını duyurdu.

Olayda yaralanan beş kişi hastanede tedavi altına alınırken, Avrupa’daki liderler olayı “antisemitik” olarak nitelendirerek kınadıklarını bildirdi.

Polis, 62 kişiden 4’ünü gözaltına alırken, şüphelilerin aranmaya devam edildiğini açıkladı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.