enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistin yanlısı protestoculara yönelik şiddet iddiasıyla Amsterdam polisine soruşturma açıldı

Filistin yanlısı protestoculara yönelik şiddet iddiasıyla Amsterdam polisine soruşturma açıldı
15.11.2024
A+
A-

Amsterdam Belediye Başkanı, polisin Filistin yanlısı göstericilere karşı şiddete başvurduğunu gösteren videoların ‘ciddi’ olduğunu belirtti.

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKEL’in ‘EuroNews‘na kaynaklı haberinde,Hollandalı yetkililer, Çarşamba akşamı düzenlenen bir mitingin polisler tarafından zorla dağıtılmasının ardından, Amsterdam’da Filistin yanlısı protestoculara yönelik polis şiddeti haberlerini araştırdıklarını açıkladı.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, sosyal medyada dolaşan polisin protestoculara karşı şiddet kullandığına dair videoların “ciddi göründüğünü” belirtti.

Euronews tarafından bağımsız olarak doğrulanmayan bir videoda polis, şehrin Dam Meydanı’nda yetkililer tarafından yasaklanan bir gösteriyi dağıtırken protestoculara coplarla vurduğu ve bağırdığı görülüyor.

Amsterdam polisi X’te yaptığı açıklamada görüntülerden haberdar olduklarını ve polisin güç kullandığı videoların “her zaman rahatsız edici olduğunu” belirterek “değerlendirme yapılacağını” aktardı.

Belediye Başkanı Halsema, Amsterdam belediye meclisine gönderdiği ve yerel medyada dağıtılan bir mektupta, “Her iki olay da polis ve savcılık tarafından yüksek öncelikli olarak soruşturuluyor” dedi.

Soruşturmada şiddetin “resmi talimatlara uygun olarak” kullanılıp kullanılmadığının inceleneceğini bildirdi.

Tansiyon hala yüksek

Filistin yanlısı protestocular ile İsrailli futbol taraftarları arasında birkaç gün süren ve uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken çatışmalarla sonuçlanan şiddet olaylarının ardından geçtiğimiz cuma gününden bu yana Amsterdam’da protesto gösterileri yasaklandı.

O tarihten bu yana kentte ayaklanmalar ve bir tramvayın ateşe verilmesi de dâhil olmak üzere birçok çatışma yaşandı. Çarşamba günü Amsterdam’ın merkezinde gösteri yapan 281 kişi gözaltına alındı ve otobüslerle şehir dışına götürüldü.

Amsterdam’da perşembe günü akşam saatlerinden itibaren gösterilere izin verilecek, ancak tüm şehir güvenlik riski olarak ilan edilecek ve kolluk kuvvetlerine insanları durdurma ve arama konusunda daha fazla yetki verilecek.

Hollanda’nın başkentinde geçtiğimiz hafta yaşanan şiddet olaylarının merkezinde, İsrail takımı Maccabi Tel Aviv ile Ajax arasında oynanan futbol maçı bulunuyor.

Amsterdam polisi, Maccabi taraftarlarının maç öncesinde bir taksiye saldırdığını ve Filistin bayrağı yaktığını, ardından da scooterlı gruplar tarafından kovalandığını duyurdu.

Olayda yaralanan beş kişi hastanede tedavi altına alınırken, Avrupa’daki liderler olayı “antisemitik” olarak nitelendirerek kınadıklarını bildirdi.

Polis, 62 kişiden 4’ünü gözaltına alırken, şüphelilerin aranmaya devam edildiğini açıkladı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.