enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:44 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
11:12 Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kuruldan notları…
07:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…,
07:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
07:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
07:31 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
07:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
07:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
07:16 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
07:00 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FIFA ve UEFA eski başkanları Sepp Blatter ile Michel Platini’nin yolsuzluk davası başladı

FIFA ve UEFA eski başkanları Sepp Blatter ile Michel Platini’nin yolsuzluk davası başladı
09.06.2022
A+
A-

İSVİÇRE – TÜHA HABER / FIFA’nın eski başkanı Sepp Blatter ve UEFA’nın eski başkanı Michel Platini hakkındaki dolandırıcılık davası İsviçre’de başladı.

Davanın ilk duruşmasında sanıklar konuşmazken; Blatter mahkeme salonuna gitmeden önce gazetecilere “kendimden çok eminim”, “vicdanım rahat” dedi. 

Altı yıl süren soruşturmanın ardından başlayan dava, Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 22 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek duruşmalara üç yargıçtan oluşan bir heyet bakacak ve suçlu bulunmaları halinde ikili 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Blatter’in FIFA başkanı olduğu 2011 yılının şubat ayında, o dönem FIFA asbaşkanlığını da yürüten Platini’ye ödediği 2 milyon İsviçre frangına ilişkin başlatılan soruşturmanın iddianamesi 2021 yılının kasım ayında kabul edilmişti.

66 yaşındaki Fransız Platini ve 86 yaşındaki İsviçreli Blatter’ın kariyerleri bu soruşturma nedeniyle 2015’te son bulmuştu.

Sadece dolandırıcılık değil

İki eski futbol adamı, dolandırıcılıktan başka suçlarla da yargılanacak.

Gonul Dagı_680*100 banner

Blatter “dolandırıcılık, kötü yönetim, FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik” ile yargılanırken, Platini ise “dolandırıcılık, zimmete para geçirme, sahtecilik ve Blatter’in iddia edilen kötü yönetimine suç ortağı olmak” suçlamaları ile yargılanıyor.

FIFA, görevlerinden aldığı iki̇ yöneticiyi de 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı ancak FIFA Tahkim Kurulu iki ismin cezasını 6 yıla indirmişti.

Platini’nin ceza süresi ise Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülmüştü. FIFA ise söz konusu 2 milyon İsviçre frangının iadesi için dava açmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.