enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fidan, New York’ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı

Fidan, New York’ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı
23.09.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Bakan Hakan Fidan 13 Eylül’de Madrid ve 18 Eylül’de Amman’daki toplantıların ardından BM Genel Kurulu marjında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

Böylece Gazze Temas Grubu 10 gün içinde üçüncü defa toplanmış oldu.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

“Filistin’deki bıçak sırtı durumun tehlikeli sonuçlarına odaklanmalıyız”

Fidan, geçen kasımdan bu yana “İsrail’in soykırımını durdurmak” ve Filistinli sivillere yönelik devam eden saldırılar konusunda uluslararası farkındalığı arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bu hafta mümkün olan her fırsatta karşı karşıya olunan tehlikelere dikkati çekme ve “bu çılgınlığı durdurmak için” ellerindeki imkanları seferber etme çağrısı yaptı.

Fidan, bu haftaki toplantılar ve ikili görüşmeler sırasında Filistin’deki “bıçak sırtı duruma” ve bunun tehlikeli sonuçlarına odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen “dezenformasyona karşı koyulmasının” önemine dikkati çekti.

Bu tür yanlış anlatıların “işgali derinleştirmek için kullanıldığını” söyleyen Fidan, “Uluslararası hukuk bizim yanımızdadır. Bugün, ortak çabalarımız ve Filistinlilerin direnci sayesinde Filistin’in Genel Kurul’da bir sandalyesi var” mesajını verdi.

Fidan’dan Filistin’e destek mesajı

Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta olduklarını hatırlattı.

Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmenin Türkiye’nin en temel önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Fidan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” anlayışıyla, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek adına uluslararası toplumun vicdanına seslenildiğini ve Türkiye’nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.

Fidan, bugün katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu ortaya koyduklarını vurgulayarak, “Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.