enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fidan, New York’ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı

Fidan, New York’ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı
23.09.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Bakan Hakan Fidan 13 Eylül’de Madrid ve 18 Eylül’de Amman’daki toplantıların ardından BM Genel Kurulu marjında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

Böylece Gazze Temas Grubu 10 gün içinde üçüncü defa toplanmış oldu.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

“Filistin’deki bıçak sırtı durumun tehlikeli sonuçlarına odaklanmalıyız”

Fidan, geçen kasımdan bu yana “İsrail’in soykırımını durdurmak” ve Filistinli sivillere yönelik devam eden saldırılar konusunda uluslararası farkındalığı arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bu hafta mümkün olan her fırsatta karşı karşıya olunan tehlikelere dikkati çekme ve “bu çılgınlığı durdurmak için” ellerindeki imkanları seferber etme çağrısı yaptı.

Fidan, bu haftaki toplantılar ve ikili görüşmeler sırasında Filistin’deki “bıçak sırtı duruma” ve bunun tehlikeli sonuçlarına odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen “dezenformasyona karşı koyulmasının” önemine dikkati çekti.

Bu tür yanlış anlatıların “işgali derinleştirmek için kullanıldığını” söyleyen Fidan, “Uluslararası hukuk bizim yanımızdadır. Bugün, ortak çabalarımız ve Filistinlilerin direnci sayesinde Filistin’in Genel Kurul’da bir sandalyesi var” mesajını verdi.

Fidan’dan Filistin’e destek mesajı

Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta olduklarını hatırlattı.

Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmenin Türkiye’nin en temel önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Fidan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” anlayışıyla, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek adına uluslararası toplumun vicdanına seslenildiğini ve Türkiye’nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.

Fidan, bugün katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu ortaya koyduklarını vurgulayarak, “Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.