enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ’nün kirli para ağı deşifre oldu

FETÖ’nün kirli para ağı deşifre oldu
28.09.2023
A+
A-

* FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda yakalanan örgüt üyelerinden biri daha itirafçı oldu.

* Örgütün yurt dışından gelen para akışını güncel bir şekilde devam ettirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

 FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yakalanan örgüt üyesi itirafçı oldu. 18 sayfalık ifadesinde, FETÖ’nün kirli para ağını anlattı. 2022 yılında örgüte toplanan paraları İstanbul’da dağıtmaya çalıştığını itiraf etti.

AVM tuvaletlerinde buluştular, örgüte toplanan parayı dağıttılar. Örgüt üyesinin paraları teslim ettiği anlar kare kare emniyetin fiziki takibine takıldı. FETÖ’nün kirli para ağı teknik takip sırasında deşifre edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 18 sayfalık ifade veren şüpheli S.Ç. para transferini detaylarıyla anlattı. Şüphelinin ifadesi, örgütün yurt dışından gelen para akışını güncel bir şekilde devam ettirmeye çalıştığını gözler önüne serdi. Şüphelinin ifadesinde dikkat çeken bir diğer detay ise örgütün çalıştığı döviz büroları oldu.

“AVM tuvaletlerini ve kamera olmayan yerleri kullandım”

FETÖ itirafçısının ifadesinden;

Ben H.T.’nin yönlendirdiği paraların örgüt adına dağıtımını yapıyordum. İlk başta 1.750 lira maaş ile bu işe başladım. En son 8 bin lira maaş alıyordum.

H.T.’nin talimatıyla, yönlendirdiği kişilere ortalama her ay 30 bin, 50 bin dolar para dağıtıyordum. Bana para verdiğim kişilerle diyaloğa girmemem, kameraların olduğu yerleri kullanmamam, genellikle AVM tuvaletlerinde parayı teslim etmem yönünde talimat veriliyordu. Kapalıçarşı’da birkaç döviz bürosundan şifreli yöntemlerle para alıyordum. Paraların saklanması için Başakşehir’de bir ev tutuldu. H.T. bu evin anahtarlarını bana verdi. Para dağıtımını ilk başlarda toplu taşıma kullanarak yapıyordum. Ardından bir araç aldılar. Aracın masraflarını örgüt sağlıyordu.

“1 milyon doları bulan paralar aldım ve teslim ettim”

Ü.G. isimli kişiye AVM tuvaletinde, kırmızı poşet içerisinde, 100 bin dolar para verdim. 2022 yılı şubat, nisan, haziran ve temmuz olmak üzere yine Kapalıçarşı’da bulunan R. isimli döviz bürosuna gittim. Buradaki görevliye her gidişimde 70 bin dolar olmak üzere toplam 4 defada 280 bin dolar teslim ettim. Onun dışında Kapalıçarşı’daki Ayaklı Borsa’nın oradaki dövizde ve M.G. isimli döviz bürolarından şifreli şekilde 1 milyon doları bulan paralar aldım ve teslim ettim.

Bu itiraflarda bulunan şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı, iddianame hazırlandı. İddianamede para dağıtımının yapıldığı anlara ait fotoğraflara da yer verildi. Delil olarak sunulan karelerde, örgüt üyesi S.Ç., örgüt üyeleriyle AVM’lerin tuvaletlerinde buluşuyor. Ayrıca, ATM üzerinden para transferi gerçekleştiriyor.

Şüpheli yargılanması önümüzdeki günlerde başlayacak.

Haber: Hilal Yıldırım

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.