enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ’nün 15 Temmuz talimatı deşifre edildi: Hazırlıklı olun, pasaport alın

FETÖ’nün 15 Temmuz talimatı deşifre edildi: Hazırlıklı olun, pasaport alın
09.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / FETÖ’nün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi olası başarısızlık durumunda sözde üst düzey yöneticilerini korumak için önlem aldığı ortaya çıktı. Bazı isimlere, “Pasaport alın, her şeye hazırlıklı olun” talimatı gönderildi.

Büşra Çelik
TRT Haber : Büşra Çelik

15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce FETÖ, sözde üst düzey yöneticilerine talimat verdi; başarısızlık durumunda tedbir almalarını istedi.

Talimatın gittiği o kişilerden biri örgütün TSK yapılanmasında görevliydi. 4 yıldır aranan sözde sivil yönetici, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Önemli bilgiler verdi.

Örgütün itirafçılarından biri olayın detaylarını şu sözlerle anlattı:

“15 Temmuz’dan 1 hafta önceydi. TSK içerisinde benden örgüt hiyerarşisinde üst konumda olan N.Y. isimli şahıs bana ‘Bir pasaport çıkart, lazım olabilir’ dedi. Sonradan anladım ki darbe için diyormuş. Olası bir başarısızlıkta kaçmamız için gösterilen bir yolmuş.”

Örgütün, emniyet yapılanmasında bir başka sözde sivil yönetici de 15 Temmuz gecesi ByLock mesajlaşmalarını anlattı.

“15 Temmuz gecesi Hasan kod adlı sorumlu, gece saat 01.00 sıralarında örgütün emniyet içerisindeki mensuplarının olduğu ByLock grubuna, “Darbe başladı siz de dahil olun” diye mesaj attı. İşler istedikleri gibi gitmeyince Hasan kod adlı şahıs aynı gruba 16 Temmuz saat 03.00 sıralarında ‘Kazanmanın kolay olmadığını biliyoruz, direnin’ diye talimatlar verdi.”

“Bilgiler duvara yansıtılıyordu”

İtirafçıların ifadelerinde FETÖ’nün evlilik yapılanmasına ilişkin detaylar da dikkat çekti. Örgütün özellikle TSK ve emniyet yapılanmasında yer alan mensuplarının eş seçimine özel önem verdiği bir kez daha ortaya çıktı.

“TSK içindeki örgüt mensuplarının izdivacından sorumluydum. Örgütün kadın yapılanmasındaki sorumlulardan dosya içinde kadınların bilgilerini alıyordum. Kadınların; fotoğraf, boy, kilo, yaş, memleket, öğrenim bilgileri yer alıyordu. Toplantıda o bilgileri duvara yansıtıp sunum yapıyorduk. Bilgiler doğrultusunda yöneticiler, sorumlu olduğu örgüt mensuplarının kriterlerine göre seçimler yapıyorlardı.”

İtirafçıların beyanları doğrultusunda 311 şüpheli tespit edildi. Gözaltına alınanların işlemleri sürüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.