enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Federal Meclis önünde 13 bin sandalyeli protesto

Federal Meclis önünde 13 bin sandalyeli protesto
08.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Mültecilere yardım organizasyonları Alman Federal Meclisi önüne 13 bin boş sandalye dizerek Avrupa sınırlarındaki insani felaketi durdurma ve mülteci kamplarını boşaltma çağrısı yaptı.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (KNA/BW,HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da mültecilere yardım organizasyonları pazartesi günü Alman Federal Meclisi’nin (Bundestag) önüne 13 bin boş sandalye yerleştirdi. Seebrücke,Sea-Watch, #LeaveNoOneBehind ve Campact’tan yapılan açıklamada boş sandalyelerin “Moria ve AB dış sınırlarındaki diğer tüm aşırı dolu kamplardaki sığınmacıları almayı kabul etmek için bir sembol olduğu” ifade edildi.

Organizasyonlar bu şekilde siyasete “Avrupa dış sınırlarındaki insani felakete artık son verme ve kampları boşaltma çağrısı” yaptıklarını kaydetti. Almanya genelindeki birçok farklı kentte ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da da benzer eylemler düzenleniyor.

Seebrücke’den Tareq Alaows “Kampları boşaltın, yer var” sloganıyla düzenlenen eylemin özellikle Midilli Adasında bulunan Moria kampındaki yaklaşık 13 bin sığınmacının durumuna dikkat çekmeyi amaçladığını vurguladı. “Acil durum, ivedilikle yardımı ve bir an önce harekete geçmeyi gerektiriyor. Yardım etmek için her düzeyden muazzam bir talep olmasına karşılık Alman hükümeti şimdiye kadar sadece bir kez 465 kişiyi kabul etti. Oradaki acı ve Almanya’da onları kabul etmeye ne kadar hazır olunduğuna bakınca bu gerçekten absürt bir durum” diye konuştu.

Sea-Watch yardım organizasyonundan Doreen Johann ise “Son günlerdeki aşırı sağcıların meclis binasının önündeki fotoğraflarının tüm dünyayı dolaşmasından sonra, bu binaya asıl yakışan şeyi göstermek istedik. O da insan onuru ve insan haklarına dikkat çeken bir protesto” dedi.

Eyalete özel kabul programları talebi

Yardım organizasyonları eyaletlerin yetkilerini kullanarak eyalete özel kabul programları devreye sokmasını da talep ediyor. Ayrıca bir Avrupa deniz arama kurtarma programı devreye sokulması bu gerçekleşene kadar ise “sivil aktörlere suçlu muamelesi yapılmaması ve ülkelerin denizdeki arama kurtarma çalışmaları konusunda yükümlülüklerini yerine getirmesi” de talepler arasında.

Sığınma hukukunun temelini oluşturan sığınma başvurusuna erişimin garanti altına alınması gerektiğine dikkat çeken mültecilere yardım organizasyonları, “Yasa dışı geri göndermeler gibi insan hakları ihlallerinin ve AB ülkelerine sığınmaya çalışan kişilere yönelik kötü muamelenin sona ermesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.