enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
07:43 Rusya Haziran ayında Ukrayna’ya 5.337 insansız hava aracı fırlattı
07:40 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
07:40 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
07:28 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
07:25 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
07:10 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
07:10 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
07:03 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
07:00 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
06:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
06:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fatih Sultan Mehmet’in portresi İstanbul’a getiriliyor

Fatih Sultan Mehmet’in portresi İstanbul’a getiriliyor
11.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Haziran ayında satın alınan Fatih Sultan Mehmet tablosunun bu hafta içi İstanbul’a getirileceği açıklandı.

TRT Haber‘de yer alan DHA’nın haberinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat’ın tabloyu almak üzere İngiltere’ye gittiği ifade edildi.

Polat tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra teslim alınacak tablonun hafta içi İBB Saraçhane Yerleşkesi’ne getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Özel korumalı depo hazırlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İlk etapta portre, Rönesans dönemine ait bir yapıtın korunması için gerekli koşulların sağlandığı, İBB Saraçhane Yerleşkesi giriş katındaki bir ‘özel depo alanında’ dinlendirilecek. Bilimsel ölçütlere göre hazırlanan depo, ışık ve nem gibi yapıta zarar verecek etmenlere karşı korumalı olarak tasarlandı. Portrenin korunması için yoğun güvenlik önlemleri de alındı”

Ağustos’un üçüncü haftası kamuoyuyla paylaşılacak

“Portre, kendisi için hazırlanan özel korumalı depoda bir süre dinlendirildikten sonra, Ağustos ayının üçüncü haftasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Portrenin ilk kez kamuoyu ile paylaşıldığı bu program, pandemi koşullarının getirdiği kısıtlardan dolayı, sınırlı sayıda davetli ve medya mensubu ile gerçekleştirilecek”

Eylül ortasında halka sergilenecek

“Potrenin pandemi önlemlerine bağlı olarak, Eylül ayı sonu veya Ekim ayı başından itibaren halka açık sergilenmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede, geçici olarak hazırlanan sergi alanı pandemi koşulları göz önüne alınarak düzenlenecek. Portre, daha sonra uzmanların belirleyeceği bir yol haritasıyla ve çalışmayla inşa edilecek müzedeki yerine konulacak.”

Potre, 25 Haziran’da yaklaşık 6,5 milyon liraya satın almıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.