enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EYDK ilk raporunu açıklandı: Türkiye’nin ulusal önceliklerinin etki yatırımı doğrultusunda destekleneceğinin altı çizildi

EYDK ilk raporunu açıklandı: Türkiye’nin ulusal önceliklerinin etki yatırımı doğrultusunda destekleneceğinin altı çizildi
29.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’yi etki yatırımı alanında dünya sahnesine taşımak için bir araya gelen lider kurumlar tarafından kurulan Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), dün düzenlediği çevrimiçi toplantıda, “Bir Etkinleştirici Olarak EYDK” raporunu açıkladı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, etki yatırımcılığının temel kaideleri ve Türkiye’yi bu yeni alanda bekleyen fırsatların yer verildiği raporda, Türkiye’nin ulusal öncelikleriyle uyumlu hareket etmenin ve bu önceliklere EYDK penceresinden yön verebilmenin öneminin altı çizildi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, Pozitif, ölçülebilir sosyal ve çevresel etkiyi yatırımların merkezine koyarak finansal getiri elde etmeye odaklanan etki yatırımcılığı, küresel manada 2,3 trilyon dolar büyüklüğe ulaşmış durumda. Bu yükselen alanda Türkiye’yi temsil eden Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), ilk raporunu yayınladı.

“Bir Etkinleştirici Olarak EYDK” raporu daha önce hazırlanan ulusal raporların, Haziran 2021’de tamamlanan EYDK anketinin ve ağustos ayında gerçekleştirilen kapsamlı yuvarlak masa toplantılarının üzerine inşa edilerek; veriye dayalı, şeffaf ve kapsayıcı bir yaklaşım ortaya konuldu.

Raporda, EYDK’nın eylem planını hayata geçirmek için dört potansiyel çalışma grubu belirlendi; Sürdürülebilir Kalkınma ve Politika, Kurumsal İletişim, Etki Ortaklıkları ve Kapasite Geliştirme.

Raporla ilgi açıklama yapan EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, “Bu ilk raporumuz, Türkiye’de etki yatırımı modelini yaygınlaştırmak için kamu ve özel sektör liderleri ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar eliyle Nisan 2019’dan beri sürdürülen çalışmalarda gelinen yeni bir aşamayı temsil ediyor” dedi ve EYDK’nın stratejik öncelikleriyle çalışma grubu temalarının ortaya konmuş olmasının önemine değindi.

EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan, “Kurulumuz bu çalışma grupları vasıtasıyla ulusal öncelikleri destekleme ve bunlara etki perspektifinden yön verme, uluslararası iş ve bilgi ağlarına katılım sağlama, yerel yetkinlik ve farkındalık geliştirme gibi ana hedeflere ek olarak Avrupa Yeşil Mutabakatı, kadınların güçlendirilmesi ve sığınmacıların geçim kaynakları gibi temalara da odaklanacaktır” dedi.

Raporu incelemek için lütfen tıklayınız: https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.eydk.org/wp-content/uploads/2021/09/RAPOR-TR.pdf


 
HABER : Sezin BULUM & İstanbul 

***

Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında
Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 34 lider kurumun bir araya gelmesiyle kurulmuştur. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak üzere çalışmaktadır.
www.eydk.org

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.