enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil: “GSG üyeliğiyle, Türkiye etki yatırımı ekosistemi uluslararası ortama açılacak”

EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil: “GSG üyeliğiyle, Türkiye etki yatırımı ekosistemi uluslararası ortama açılacak”
17.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), Etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmek ve Türkiye’nin bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesini sağlamak hedefiyle kurulan  Global Steering Group for Impact Investment (GSG) CEO’su Cliff Prior’un katılımıyla ikinci toplantısını düzenledi.

EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, iki yıllık bir çalışmanın sonucunda gerekli hazırlıkların tamamlanarak, paydaşların da desteğiyle Türkiye adına GSG’ye üyelik sürecini başlattıklarını belirtti.

Türkiye’yi etki yatırımı alanında dünya sahnesine taşımak için bir araya gelen 30 lider kurum tarafından kurulan Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), ikinci kez 15 Eylül’de Global Steering Group for Impact Investment (GSG) CEO’su Cliff Prior’un da katılımıyla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan, etki yatırımı ve girişimlerinin savunucusu GSG’nin ve EYDK’nın GSG’ye katılmasının önemi paylaşıldı.

Global Steering Group for Impact Investment (GSG) CEO’su Cliff Prior ve ekibini konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirten EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, konuşmasında şunlara değindi: “EYDK’nın GSG üyeliği, Türkiye etki yatırımı ekosisteminin uluslararası ortama açılan penceresi olacak. EYDK, bir yandan Türkiye’de etki yatırımı konusunda  tüm paydaşlarıyla sinerji içinde faaliyetlerini sürdürürken, bir yandan da GSG’ye üye olmak suretiyle dünya ligine girecek; GSG’nin sunduğu uluslararası bilgi ve iletişim ağlarına dahil olacak. GSG nezdindeki uluslararası ortamda hem kendi potansiyelini anlatma fırsatı hem de başka ülkelerin perspektifini dinleme fırsatı bulurken, oluşacak uluslararası işbirliklerinde yerini alabilecek. GSG’ye üyelik sadece ülke düzeyinde farklı sektörlerden ve kesimlerden bir araya gelen paydaşların temsil edildiği ve tüzel kişiliğe sahip bir üst kurulun başvurmasıyla başlayan bir süreç. EYDK, iki yıllık bir çalışmanın sonucunda gerekli hazırlıklarını ve yapılanmasını tamamlamış bir tüzel kişilik olarak, paydaşlarının da desteğiyle Türkiye adına GSG’ye üyelik sürecini başlatmış bulunmaktadır.”

Global Steering Group for Impact Investment (GSG) CEO’su Cliff Prior ise yaptığı konuşmada: “Türkiye’de bu alana odaklı bir Ulusal Danışma Kurulu oluşturulması konusunda ilerleme kaydedildiğini görmekten memnuniyet duydum. Etki yatırımlarının geliştirilmesinde veriye dayalı eylem planı ve çalışma gruplarının rolü büyüktür.  Türkiye’de toplumun ve çevrenin daha da iyileştirilmesine yardımcı olacak güçlü, çeşitli ve eylem odaklı bir geleceğe dönük etki yatırımlarının gerçekleşmesini görmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

      
HABER : Sezin BULUM & İstanbul

***

Global Steering Group for Impact Investment (GSG) hakkında

Kasım 2017’den bu yana kayıtlı bir Birleşik Krallık’ta yardım kuruluşu olarak faaliyet gösteren GSG’nin şu anda AB ülkelerinin yanısıra 33 üye ülkesi bulunmaktadır. Sir Ronald Cohen başkanlığındaki GSG, dünyanın en acil sosyal ve çevresel zorluklarından bazılarını çözmek için finans, iş dünyası ve hayırseverlik liderlerini bir araya getirir. Etki Yatırımlarına yönelik Küresel Yönlendirme Grubu (GSG), insanlara ve gezegene fayda sağlamak için etki yatırımı ve girişimciliği hızlandıran bağımsız bir kuruluştur. GSG, Birleşik Krallık’ın G8 başkanlığında kurulan Sosyal Etki Yatırım Görev Gücü’nün halefi olarak Ağustos 2015’te kurulmuştur.

Etki Yatırımı Danışma Kurulu hakkında

Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), 30 lider kurumun bir araya gelmesiyle kurulmuştur. EYDK, tüm paydaşları buluşturarak etki yatırımını Türkiye’de ana akım bir yatırım modeli haline getirmeyi amaçlamaktadır. Küresel etki yatırımı ekosistemine Türkiye’nin süratle dahil olması ve bu alanda uluslararası iş birliklerine, modellere ve projelere imza atabilmesi temel hedefidir. EYDK, politika geliştirme ve uygulama süreçlerini desteklemek ve karşılıklı fayda sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar kurmak üzere çalışmaktadır. www.eydk.org 

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.