enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Europol’den korona uyarısı: Kutuplaşma teröristlere yarıyor

Europol’den korona uyarısı: Kutuplaşma teröristlere yarıyor
23.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Europol, koronavirüs salgınının toplumlarda kutuplaşmayı artırdığı ve aşırılıkçıların özellikle de internette taraftar toplama faaliyetlerine hız verdiği uyarısında bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BK,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa polis teşkilatı Europol, koronavirüs pandemisinin hakim olduğu 2020 yılında teröristlerin internet üzerinden faaliyetlerinin ve nefret propagandasının arttığı uyarısında bulundu.

Europol’ün 2020 yılı terörizm raporunda aşırılıkçıların pandemiyi “nefret yaymak ve kamu kurumlarına karşı güvensizliği artırmak için kullandığı” kaydedildi.

Raporda koronavirüs salgını, ekonomik kriz ve bunun yarattığı sosyal huzursuzluğun toplumlarda kutuplaşmayı artırdığı ve safları keskinleştirdiği belirtilerek siyasi karşıtlara yönelik tahammülsüzlüğün arttığı, sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalanların sayısının yükseldiği kaydedildi.

Teröristlerin mevcut ortamdan şiddete dayalı ideolojilerini yaymak için yararlandığına işaret edilen raporda, “Teröristler demokratik yapıları zayıflatmak, korku yaymak ve toplumu kutuplaştırmak için her fırsatı kullanıyorlar” ifadesine yer verildi.

İnternette radikalleşme uyarısı

AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi  Ylva Johansson, Europol raporuyla ilgili yaptığı açıklamada, koronavirüs döneminde internet üzerinden radikalleşme riskinin arttığını, bunun özellikle de aşırı sağ terörizm için geçerli olduğunu söyledi. Johansson aşırı sağcıların hükümetlerin koronavirüse yönelik önlemlerine karşı protesto gösterilerine katıldığını, internet forumları ya da oyun portalları gibi dijital ortamlarda genç ve iyi eğitimli taraftar toplama çabalarına hız verdiği uyarısında bulundu.

Europol raporuna göre 2020 yılında AB ülkelerinde 21 kişi terör saldırılarına kurban gitti. Almanya’nın Hanau kentindeki aşırı sağcı terörsaldırısında 9 kişi yaşamını yitirirken, diğer 12 kişi ise radikal İslam kaynaklı 6 saldırıda hayatını kaybetti.

Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya olmak üzere altı AB ülkesinde gerçekleşen, engellenen ve amacına ulaşamayan toplam 57 terör saldırısı ya da girişimi kaydedildi. 17 AB ülkesinde toplam 449 kişi terörle bağlantılı suçlardan tutuklandı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.