enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Europol’den korona uyarısı: Kutuplaşma teröristlere yarıyor

Europol’den korona uyarısı: Kutuplaşma teröristlere yarıyor
23.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Europol, koronavirüs salgınının toplumlarda kutuplaşmayı artırdığı ve aşırılıkçıların özellikle de internette taraftar toplama faaliyetlerine hız verdiği uyarısında bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BK,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa polis teşkilatı Europol, koronavirüs pandemisinin hakim olduğu 2020 yılında teröristlerin internet üzerinden faaliyetlerinin ve nefret propagandasının arttığı uyarısında bulundu.

Europol’ün 2020 yılı terörizm raporunda aşırılıkçıların pandemiyi “nefret yaymak ve kamu kurumlarına karşı güvensizliği artırmak için kullandığı” kaydedildi.

Raporda koronavirüs salgını, ekonomik kriz ve bunun yarattığı sosyal huzursuzluğun toplumlarda kutuplaşmayı artırdığı ve safları keskinleştirdiği belirtilerek siyasi karşıtlara yönelik tahammülsüzlüğün arttığı, sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalanların sayısının yükseldiği kaydedildi.

Teröristlerin mevcut ortamdan şiddete dayalı ideolojilerini yaymak için yararlandığına işaret edilen raporda, “Teröristler demokratik yapıları zayıflatmak, korku yaymak ve toplumu kutuplaştırmak için her fırsatı kullanıyorlar” ifadesine yer verildi.

İnternette radikalleşme uyarısı

AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi  Ylva Johansson, Europol raporuyla ilgili yaptığı açıklamada, koronavirüs döneminde internet üzerinden radikalleşme riskinin arttığını, bunun özellikle de aşırı sağ terörizm için geçerli olduğunu söyledi. Johansson aşırı sağcıların hükümetlerin koronavirüse yönelik önlemlerine karşı protesto gösterilerine katıldığını, internet forumları ya da oyun portalları gibi dijital ortamlarda genç ve iyi eğitimli taraftar toplama çabalarına hız verdiği uyarısında bulundu.

Europol raporuna göre 2020 yılında AB ülkelerinde 21 kişi terör saldırılarına kurban gitti. Almanya’nın Hanau kentindeki aşırı sağcı terörsaldırısında 9 kişi yaşamını yitirirken, diğer 12 kişi ise radikal İslam kaynaklı 6 saldırıda hayatını kaybetti.

Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya olmak üzere altı AB ülkesinde gerçekleşen, engellenen ve amacına ulaşamayan toplam 57 terör saldırısı ya da girişimi kaydedildi. 17 AB ülkesinde toplam 449 kişi terörle bağlantılı suçlardan tutuklandı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.