enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Euro tasarımları yenileniyor: 2 euronun tanıtımı yapıldı

Euro tasarımları yenileniyor: 2 euronun tanıtımı yapıldı
12.12.2021
A+
A-

FRANFURT-TÜHA HABER / Avrupa Merkez Bankası’nın yaklaşık 20 yıldır tedavülde olan euro banknotları yenilenecek. Birliğin dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlanan Fransa, 1 Ocak’ta tedavüle girmesi öngörülen 2 euroluk madeni paraların yeni tasarımının tanıtımını yaptı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Birliğin dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlanan Fransa, 1 Ocak’ta tedavüle girmesi öngörülen 2 euroluk madeni paraların yeni tasarımının tanıtımını yaptı.

Fransa, 1 Ocak itibarıyla 6 aylığına Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını üstlenecek. Bu tarih, birliğin tek para birimi olarak euroya geçişinin de 20’inci yıl dönümüne denk geliyor.

20’inci yılda euronun hem madeni paraları, hem de banknotları için yeni tasarımlar belirlenirken, ilk olarak iki euroluk madeni para için tasarıma gidildi.

Fransız tarihi simgeli 30 milyon adet 2 euro 

Fransa Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, yeni 2 euroların 1 Ocak’tan itibaren tedavülde olacağını açıkladı.

Üzerinde Fransız tarihinin simgelerinin de yer aldığı 30 milyon adet 2 euroluk madeni para dolaşıma sunulacak.

Bir euroluk madeni paraların tasarım aşaması sürüyor.

Tasarım yarışması düzenlenecek

Avrupa Merkez Bankası da, daha önce banknotlar için yeniden tasarım sürecinin başlatılacağını duyurmuştu. Bu doğrultuda tasarımların belirlenmesi için uzman gruplar oluşturulacak ve seçilen tasarımlar için yarışma düzenlenecek.

Nihai kararı Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi 2024’e kadar verecek.

AB ülkelerinin, tek para birimi euroyu kullanmasına 1999’da karar verilmişti.

2002’de euro banknotları ile madeni paralar piyasaya sürülmüştü. Yeni banknotların da 2024 yılında basılması planlanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.