enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

EURO Med: İsrail ordusunun sivilleri öldürdüğünü doğrulayan 4 delil var

EURO Med: İsrail ordusunun sivilleri öldürdüğünü doğrulayan 4 delil var
04.03.2024
A+
A-

* Euro-Med, Gazze’de 100’den fazla sivilin yardım beklerken öldürülmeleri ile ilgili ilk araştırma sonucunu yazılı olarak açıkladı.

* İsrail ordusunun sivilleri öldürdüğünü doğrulayan dört delilin olduğu vurgulanan açıklamada, bunlardan ilkinin, ölü ve yaralıların vücutlarındaki yaralanma izleri olduğu kaydedildi.

TÜHA /TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı haberine göre, Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü Euro-Med, Gazze’de 100’den fazla sivilin yardım beklerken öldürülmeleri ile ilgili ilk araştırma sonucunu yazılı olarak açıkladı.

Açıklamada, “araştırmanın İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu onlarca Filistinli sivilin öldüğünü ve yaralandığını doğruladığı” ifade edildi.

Euro-Med’in açıklamasında, İsrail ordusunun, havadan çekilmiş ve montajlanan bir video yayımladığı, çok sayıda sivil ölümünün “izdiham ve ayaklar altına alınmadan kaynaklandığını öne sürerek” kendisini bu vahşetten sıyırmaya çalıştığı aktarıldı.

Ekiplerinin olayı ilk anlardan itibaren gözlemlediği ve İsrail tanklarının Gazze’nin batısı ile güneyinde insani yardım almaya çalışan Filistinli sivil gruplara ağır ateş açtığı belirtildi.

İsrail ordusunun sivilleri öldürdüğünü doğrulayan dört delilin olduğu vurgulanan açıklamada, bunlardan ilkinin, ölü ve yaralıların vücutlarındaki yaralanma izleri olduğu kaydedildi.

İkinci kanıtın İsrail ordusunun yayımladığı görüntüler olduğu ve kıyıya yakın konuşlanan tanklardan açılan ateşin duyulabildiği ancak İsrail ordusunun bu durumu kasıtlı olarak gizlediği ifade edildi.

Sivillerin vurulması sırasında duyulan sesin İsrail ordusunun kullandığı otomatik bir silahtan geldiğinin de tespit edildiğinin altı çizildi.

İsrail’in perşembe günü, Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyenlere saldırı düzenlemiş, en az 115 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıda 760 kişi de yaralandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.