enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
07:21 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
07:15 Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler Avrupa ortalamasının üzerinde
07:14 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
07:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
07:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
07:01 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
18:17 Yine Hakem Kararları…!!!
11:01 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
07:37 Koridorun Sahipleri: Trump Rotası ile Kim Kazandı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski IŞİD militanı Emilie König’in tek dileği vatanı Fransa’ya dönebilmek

Eski IŞİD militanı Emilie König’in tek dileği vatanı Fransa’ya dönebilmek
03.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’dan Suriye’ye giderek Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılan öncü kadın savaşçılardan Emilie König ülkesi Fransa’ya dönebilmenin hayalini kuruyor.

IŞİD’de geçirdiği yılların ardından çarşafını çıkarmış, Fransa’ya “uyum sağlamak” için başını açmış, spor giyimli bir kadın var karşımızda.

Fransa’daki radikal İslam hareketinin sembollerinden biri olarak kabul edilen 36 yaşındaki kadın, IŞİD’e üye toplamak ve Batılı ülkelerde saldırılar gerçekleştirilmesi için çağrı yapmakla suçlanıyor.

Kendisi ise hapse atılması için bir neden görmüyor.

Suriye’nin kuzey doğusundaki Roj Kampı’nda 2017’den beri tutulan eski IŞİD militanı, Birleşmiş Milletler’in (BM) en tehlikeli savaşçıları listesinde yer alıyor.

La jihadiste bretonne Emilie König ne "voit pas pourquoi" elle devrait aller en prison

“Bu haksızlık”

IŞİD’e katılımı hakkında, “Bu tüm hayatımı mahvetti; tabii ki pişmanlık duyuyorum” diyor ve aslında katılmak istemediğinin de altını çiziyor.

“Hapse gitmek için bir neden görmüyorum. Bu haksızlık, çünkü hiçbir şey yapmadım, elime kan bulaşmadı” diyor. Roj Kampı’ndan bir yetkili ise Al Hol kampının rahatlatılması için kaçmaya çalışan ve en tehlikeli görülen kişilerin Roj’a getirildiğini özellikle söylüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, ülkelerine geri dönmek isteyenlerin hükümetlerini ikna etmek için giydikleri “normal” kıyafetlere ise şüphe ile yaklaşıyor ve ekliyor “Bu kişilerden sadece bir azınlık yaptıklarından gerçekten pişmanlık duyuyor”.

The story of Emilie König: How a French nightclub barmaid became a notorious Isis recruiter - The Local

“Bir masanın etrafında buluşacağımızı hayal ediyorum”

König Suriye’ye giderken, şu anda 14 ve 16 yaşlarındaki iki çocuğunu geride bırakmış. İki kere evlenip dul kalan kadın, üç çocuk daha dünyaya getirmiş. Çocuklar geçen ocakta Fransa’ya getirilmiş.

“Çocuklarım olmayınca bir tarafım öldü” diyen König hıçkırıklarına hakim olamıyor. “Gittiklerinden beri onları düşünmediğim bir an bile olmadı” diyen anne, “Bir gün altımızın da bir masanın etrafında buluşacağını umuyorum” diyor.

König 8 günlük bir açlık grevi de yapmış. Fakat daha sonra vazgeçmiş. “Kendi kendime ölüp ölmememin hiç bir şeye yaramayacağını farkettim. Çünkü her halükarda Fransa zaten gelmiyordu” diyor genç kadın.

Avrupa ülkeleri König gibi IŞİD’e katılmış vatandaşlarını geri almakta ayak direrken Fransa gibi bazıları ise yetim kalmışların da aralarında bulunduğu kısıtlı sayıda çocuğu kabul ediyor.

Suriye’deki kamplarda Fransız vatandaşı 80 kadın ve 200 çocuğun bulunduğu tahmin ediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.