enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:13 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
01:08 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:57 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
00:19 Katil İsrail’in Başbakanı Netanyahu’dan, güvenlik toplantısının ardından orduya Gazze Şeridi’ne saldırı emri…
00:15 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’dan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Gebzede dün yaşanan faciayı izledi…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhuriyet’in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür
00:05  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
00:02 MarjinalSosyal YouTube Programı “Toplumsal Fayda Hikâyeleri”nin yeni bölümünde Ayşe Kırımlı’yı ağırladı
00:01 Hollanda’dan Gazeteci İlhan Karaçay’ın Mektubu: “O ADAM BENİM BABAM” Şarkısından Doğan Mucize…
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,1 Mart Vapur İskelesi Otoparkını yüzde 85 tamamladı
00:01 Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Yoğurtçuoğlu’ndan Suriye’de Umut ve Rehabilitasyon Hamlesi
21:29 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:47 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
06:46 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:04 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’nde konuştu.
00:04 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:03 Almanya Başbakanı Merz bugün Türkiye’ye geliyor
00:03 Günün önemli şirket haberleri
00:02 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Beyaz Saray danışmanı Bolton’dan itiraf: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim

Eski Beyaz Saray danışmanı Bolton’dan itiraf: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim
14.07.2022
A+
A-

15 Temmuz

WASHİNGTON – TÜHA HABER / ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, geçmişte yabancı ülkelerde darbe planlarına yardımcı olduğunu söyledi.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, John Bolton bu açıklamayı, 6 Ocak 2021’de Trump destekçilerinin Kongre Binası’na düzenlediği saldırıyla ilgili soruşturmanın Salı günkü oturumunun ardından CNN televizyonuna yaptı.

Kongre’de soruşturmayı yürüten komisyon, Trump’ı 2020 seçimlerini kaybettikten sonra iktidarda kalmak için son bir hamle olarak darbe girişiminde bulunmak ve şiddeti kışkırtmakla suçluyor.

Watch: Tapper and Bolton debate Trump's ability to plan a coup - CNN Video

CNN’den Jake Tapper’a konuşan Bolton, Trump’ın “dikkatlice planlanmış bir hükümet darbesini” gerçekleştirecek kadar yetkin olmadığını öne sürdü ve ekledi:

“Başka ülkelerde darbelerin planlanmasına yardım etmiş biri olarak (söylüyorum), bu çok iş gerektirir. (Trump) böyle bir şey yapmadı.”

‘Ayrıntılara girmeyeceğim’

Tapper, Bolton’a bu darbe girişimlerinin “başarılı olup olmadığını” sordu.

Bolton, kitabında Venezuela’dan söz ettiğini belirterek, “Ayrıntılara girmeyeceğim. Başarılı olmadığı görüldü. Bununla çok fazla ilgimiz olduğundan değil ama bir muhalefetin yasadışı olarak seçilmiş bir başkanı devirmeye çalışmasının nelere mal olduğunu gördüm ve başarısız oldular” diye yanıt verdi.

Bolton kitabı

Bolton 2019’da ulusal güvenlik danışmanı olarak, Venezuela’da muhalefet lideri Juan Guaido’nun Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmesi için orduya yaptığı çağrıyı açıktan desteklemişti. Guaido, Maduro’nun yeniden seçilmesinin gayrimeşru olduğunu iddia ediyordu.

CNN sunucusunun “(Venezuela dışında) bana anlatmadığınız başka şeyler de varmış gibi hissediyorum” demesi üzerine Bolton, “Eminim vardır” diye yanıt verdi.

Birçok dış politika uzmanı geçmişten beri Washington’un, 1953’te dönemin İran Başbakanı Muhammed Musaddık’ın devrilmesindeki rolünden Vietnam savaşına ve 2000’lerde Irak ve Afganistan işgallerine kadar diğer ülkelere müdahalelerini eleştirdi.

Ancak ABD’li yetkililerin yabancı ülkelerdeki sorunların körüklenmesindeki rollerini açıkça kabul etmeleri pek alışıldık bir durum değil.

BBC Kenya Muhabiri Dickens Olewe, Twitter’da paylaştığı mesajda, “BM Büyükelçiliği de dahil olmak üzere ABD hükümetinde en üst düzey görevlerde bulunmuş olan John Bolton, başka ülkelerde darbelerin planlanmasına yardım ettiğiyle övünüyor” diye yazdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.