enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eşine özel ilan çıkaran rektör görevden uzaklaştırıldı

Eşine özel ilan çıkaran rektör görevden uzaklaştırıldı
11.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Eşini işe almak için “kişiye özel ilan” çıkaran Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, YÖK kararıyla görevinden uzaklaştırıldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), eşini tarif eder şekilde “kişiye özel iş ilanı” çıkaran Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında, Prof. Dr. Bağ hakkındaki Yüksek Denetleme Kurulu raporunun görüşüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Prof. Dr. Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır” denildi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünün 7 Temmuz 2020’de öğretim görevlisi kadrosu için açıkladığı ilandaki şartların Prof. Dr. Bağ’ın eşini tarif eder şekilde olduğu ortaya çıkmıştı. İlandaki kriterleri karşılayan ve başvuran tek kişi de rektörün eşi Derya Bağ olmuştu.

Bu durum üzerine kamuoyunda gösterilen tepkilerin ardından YÖK, ilanda “kişiye özel olarak belirlenen” şartlar nedeniyle rektör Bağ hakkında soruşturma başlatmıştı.

İlk girişimi değildi

YÖK açıklamasında, “yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleriyle bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen” Bağ’ın 2017 yılında da aynı üniversitede eşini enstitü sekreterliğine atadığı ve “YÖK tarafından yapılan uyarı neticesinde” bu işlemin geri çekildiği hatırlatılmıştı.

Açıklamada, “YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz” denilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.