enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ermeniler, Kelbecer’de Azerbaycan mevzilerine saldırdı!

Ermeniler, Kelbecer’de Azerbaycan mevzilerine saldırdı!
09.12.2021
A+
A-

BAKÜ-TÜHA HABER / Ermenistan askerleri, bugün Kelbecer’de Azerbaycan mevzilerine saldırdı. Bölgede, Ermeni askerlerinin yoğun ateşine karşı karşılık verildi. Azerbaycan ordusundan herhangi bir can kaybı olmazken, bölgenin Azerbaycan’ın kontrolü altına olduğu kaydedildi.

Azerbaycan’ın 25 Kasım 2020’de 27 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtardığı Kelbecer’de, Ermenilerin provokatif eylemleri sürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Ermeniler, Azerbaycan askerlerinin bulunduğu mevzilere saldırdı.

Kelbecer’in Basarkeçer kasabası Yukarı Şorca bölgesinde Azerbaycan ordusuna saldırı girişiminde bulunan Ermenilere karşılık verildi. Bugün yerel saatle 14.35’te meydana gelen saldırıyı değerlendiren Savunma Bakanlığı, bölgede durumun kontrol altında olduğunu duyurdu.

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA 16 KASIM’DA GERİLİM TIRMANMIŞTI

16 Kasım 2021’de Ermenistan, provokatif saldırılara bir yenisini daha eklemişti. Ermenistan birliklerinin Karabağ’daki Laçın ve Kelbecer istikametinde Azerbaycan ordusuna havan toplarıyla saldırdığını bildirilmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yapılan açıklamada, bölgede gerginliğin sürdüğünü aktarmıştı. Karabağ’da Ermenilerin, Azerbaycan ordusuna yönelik provokatif eylemleri sonrasında bölgeye yükselen gerilimin 17 Kasım 2021’de düştüğü öğrenildi. Laçın ve Kelbecer bölgesinde, dün yaşanan yoğun çatışmaların ardından Ermenistan’ın ciddi kayıplar vermesi üzerine ateşkes sağlandı. Ermenistan’ın Rusya Federasyonu’ndan yardım istemesi üzerine çatışmalar sona erdi. Yerel saatle saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar yeniden sonlandırıldı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı bayraktar-2.jpg

AZERBAYCAN’IN TARİHİ KARABAĞ ZAFERİ’NİN BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ: GÜN GÜN İKİNCİ KARABAĞ SAVAŞI’NDA NELER YAŞANDI?

Kırım Haber Ajansı (QHA), Azerbaycan’ın 27 Eylül’den 10 Kasım’a kadar sürdürdüğü tarihi Karabağ Harekatının kırılma noktalarını gün gün takip etti. Azerbaycan’ın nihai zaferiyle sonuçlanan çatışmalarda, Ermenistan’ın hiçbir ateşkes anlaşmasına uymayarak sivillere saldırıları da unutulmadı. Azerbaycan’ın tarihi Karabağ harekatı videosunda, savaşın hafızalara kazınan anlarını izleyeceksiniz. İşte o video:

AZERBAYCAN’IN TARİHİ KARABAĞ ZAFERİ: 44 GÜN SAVAŞI’NIN DÖNÜM NOKTALARI

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de başlattığı topraklarını işgalden kurtarma operasyonu 44 gün sürdü. Bu harekat, tarihe 44 Gün Savaşı olarak geçti. Azerbaycan’ın operasyonunda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etti. Ermenistan, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya 10 Kasım’da imza attı. 10 Kasım tarihinin Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olması sebebiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Zafer Günü olarak belirlenen 10 Kasım tarihini, 8 Kasım olarak değiştirme kararı almıştı.

HABER : Ömer Kaya & QHA

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.