enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan: Türk futbolu, dünyada kendinden söz ettirecek güçlü kapasiteye ulaştı

Erdoğan: Türk futbolu, dünyada kendinden söz ettirecek güçlü kapasiteye ulaştı
03.11.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına, milletimizin en popüler spor dalı olan futbolda çok güçlü bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Altyapı ve imkanlar bakımından Türk futbolu artık dünyada kendinden başarılarıyla söz ettirecek güçlü bir kapasiteye ulaşmıştır” dedi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’ndaki “Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi”nin açılışı dolayısıyla Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi”nin, Türk futbolunun asırlık tarihine ışık tutacağını ve bilhassa genç kuşakların ülkede futbolun bugünlere nasıl geldiğini görmelerine yardımcı olacağını söyledi.

“Uluslararası standartlarda yüksek kapasiteli yeni tesisler inşa ettik”

Hiçbir ayrım yapmadan, Türk futbolunun hak ettiği konuma gelmesi için 20 yıldır tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarını mahallelere kadar yaydık. Artık büyük çoğunluğu ömrünü tamamlamış stadyumları yıkıp yerlerine uluslararası standartlarda yüksek kapasiteli yeni tesisler inşa ettik” dedi.

“Futbolda fanatizme ve holiganlığa kesinlikle tahammülümüz yoktur”

Türkiye genelinde yaptıkları stadyumlardan 36’sını tamamladıklarını, 6’sının yapımı sürdüğünü ve 4’ünün de proje ve ihale sürecinin devam ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

İnşallah onları da vakitlice tamamlayarak sporcularımızın ve sporseverlerin hizmetine sunmayı arzu ediyoruz. Sporda son 20 yılda katettiğimiz mesafeleri elbette önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına, milletimizin en popüler spor dalı olan futbolda çok güçlü bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Altyapı ve imkanlar bakımından Türk futbolu artık dünyada kendinden başarılarıyla söz ettirecek güçlü bir kapasiteye ulaşmıştır. Bize düşen, elimizin altındaki imkanları en güzel şekilde değerlendirerek hayallerimizi gerçeğe dönüştürmektir. Hiç şüphesiz bunun yolu da aynı ideal etrafında kenetlenmekten geçiyor.

Sporun özünde var olan rekabet ve kazanma arzusu kulüplerimizin milli hedefler doğrultusunda bir arada çalışmasına asla mani değildir. Hele hele futbolda fanatizme ve holiganlığa kesinlikle tahammülümüz yoktur. Kulüpler Birliğimizin, futbola husumetin girmesine müsaade etmeyeceğine, güncel tartışmaların futbolu zehirlemesine izin vermeyeceğine inanıyorum. Sergimiz vesilesiyle oluşan birlikteliği bu inancımın, bu beklentimizin bir tezahürü olarak görüyorum. Bu düşüncelerle açılışını yaptığımız sergimizin tekrar hayırlı olmasını diliyor, ilk günden itibaren Türk futboluna katkı yapan, emek veren, sahalarda ter döken tüm sporcularımızı ve yöneticilerimizi şükranla, rahmetle yad ediyorum.

Basına kapalı gerçekleştirilen kabulde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de hazır bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.