enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
23:08 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
22:59 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
22:49 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
19:32 LGS tercih süreci başladı
09:54 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:22 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:06 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:58 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:44 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
08:07 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
07:37 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
07:23 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
07:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
07:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
07:07 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
23:01 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
08:56 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Endonezya’da artık kadın askeri öğrencilerden bekaret testi istenmeyecek

Endonezya’da artık kadın askeri öğrencilerden bekaret testi istenmeyecek
03.09.2024
A+
A-

Endonezya’da kadın askeri öğrencilere uygulanan tartışmalı bekaret testi uygulamasına son verildi. İnsan hakları aktivistleri uzun zamandır eleştirdikleri bu uygulamanın kaldırılmasını memnuniyetle karşıladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Gazeteci* Hüseyin KOYUNCU’nun haberine göre, Endonezya’da kadın askeri öğrencilere uygulanan tartışmalı bekaret testi uygulamasına son verildi. İnsan hakları aktivistleri uzun zamandır eleştirdikleri bu uygulamanın kaldırılmasını memnuniyetle karşıladı.

Endonezya Genelkurmay Başkanı Andika Perkasa gazetecilere verdiği demeçte, bu tür testlerin artık orduda yapılmayacağını söyledi. Andika geçen ay, erkek ve kadın askerlerin seçim sürecinin eşit olması gerektiğini ifade etmişti.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) daha önce yayınladığı bir raporda, askeri okula girmek isteyen genç kadınlara, doktorlar tarafından uygulanan bekaret testlerinin, ” sistematik, taciz edici ve acımasız” olduğu ifade edilmişti.

Ordu ise, testlerin askeri öğrenci olacak genç kadınların ahlakını belirlemede önemli olduğunu iddia ediyordu.

Dünya Sağlık Örgütü ise, bu uygulamanın “bilimsel geçerliliği” olmadığını ve “kızlık zarının” görünümünün güvenilir bir cinsel ilişki göstergesi olmadığını ifade etmişti.

‘Testlere hiçbir zaman ihtiyaç olmadı’

Kadına Yönelik Şiddet Ulusal Komisyonu Başkanı Andy Yentriyani, ordunun kararını desteklediğini belirterek, “Testlere hiçbir zaman ihtiyaç olmadı” dedi.

HRW’deki Endonezya araştırmacısı Andreas Harsono ise , uygulamanın “aşağılayıcı, ayrımcı ve travmatik” olduğunu vurgulayarak bu kararın çoktan alınması gerektiğini belirtti.

Huseyin Koyuncu adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci* Hüseyin KOYUNCU, EuroNews

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.