enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emine Erdoğan, Pakistan’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulundu…

Emine Erdoğan, Pakistan’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulundu…
29.08.2025
A+
A-

* Emine Erdoğan, Pakistan’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin, “Gönlümüz, dualarımız ve yardımlarımız ile Pakistan halkıyla beraberiz. Kızılay, bölgede durumu yakından takip etmekte, sağlık, barınma, gıda ve su konusunda ihtiyaçları karşılamak için özveriyle çalışmaktadır” dedi.

* İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 29 AĞUSTOS 2025 – Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pakistan’ın 2010 yılında yaşadığı sel felaketinde de bölgeye gittiğini, oradaki gözyaşına ve çaresizliğe yakından şahit olduğunu anımsatarak, yeniden aynı acıyla sınanan bölge halkına “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Türkiye’nin o zaman da Pakistan’ın yaralarını sarmak için elini uzatan ilk ülkelerden biri olduğunu belirten Emine Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün aynı duygularla gönlümüz, dualarımız ve yardımlarımız ile Pakistan halkıyla beraberiz. Kızılay, bölgede durumu yakından takip etmekte, sağlık, barınma, gıda ve su konusunda ihtiyaçları karşılamak için özveriyle çalışmaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Dünyanın da bu zor günlerde Pakistan’a destek vererek, merhamet ve dayanışmanın gücüyle yaraların sarılmasına katkı sunmasını temenni ediyorum.”

Emine Erdoğan ayrıca, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in eşi Begum Nusrat Şahbaz’a sel felaketine ilişkin mektup göndererek başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Emine Erdoğan: Gönlümüz, dualarımız ve yardımlarımız ile Pakistan halkıyla beraberiz

Türk Kızılay bölgede yardım faaliyetlerini sürdürüyor

Türk Kızılay, Pakistan genelinde 26 Haziran’dan bu yana meydana gelen ve yaklaşık 820 kişinin yaşamını yitirdiği, 1,5 milyon kişinin de etkilendiği sel felaketlerine ilişkin bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanlığı ofisi, yoğun sel baskınlarının akabinde Pakistan Kızılayı öncülüğünde ülkedeki diğer partner ulusal dernekler, IFRC ve ICRC katılımındaki kriz koordinasyon toplantılarına ve saha operasyonlarına katıldı.

Gerçekleştirilen toplantılarda, Türk Kızılay tarafından ilk müdahale kapsamında gıda desteği sağlanmak üzere bütçetahsis edildi.

Türk Kızılayın desteklediği Pakistan Kızılayı erken uyarı sistemlerini devreye alarak, gönüllüler aracılığıyla 37 binden fazla kişiye SMS, megafon ve saha duyuruları ile sel uyarıları yaptı.

Kabil Nehri’nde su seviyesinin kritik eşikleri aşması halinde devreye alınmak üzere Basitleştirilmiş Erken Eylem Protokolü (SEAP) hazırladı.

Tahliye edilen ve etkilenen hanelere yönelik 14 bin 820 kişiye çok amaçlı destek planladı. Pakistan Kızılayı şubeleriyle birlikte çadır, yiyecek paketleri ve temel barınma malzemeleri dağıttı.

Mobil Sağlık Birimleri ve ambulanslarla tıbbi hizmet sağlayan, içme suyu ve hijyen kitleri temin eden Türk Kızılay, sonraki dönemlerde gerçekleştirilecek ihtiyaç analizlerinin ardından ilave bütçeyle bölgeye desteklerini sürdürecek.

Emine Erdoğan, 2010’da selden etkilenen bölgeye gitmişti

Emine Erdoğan, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi olarak 2010 yılında Pakistan’da selden en fazla etkilenen Güney bölgesine gitmişti.

Burada incelemelerde bulunan Emine Erdoğan, sahra hastanesini ve çocuk merkezine dönüştürülen bir çadırı da ziyaret etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.