enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekonomi kısa kısa!

Ekonomi kısa kısa!
14.08.2024
A+
A-

Bugün 14 Ağustos Çarşamba.

onurkan avcı (@avcionurkan) / X

Onurkan AVCI, Gazeteci, Editör

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

  • Konut satışları temmuzda 2023’ün aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak 127 bin 88 oldu ve zirveye oturdu. Konut satışlarında hazirana göre gözlenen yüzde 60 oranındaki artışta fiyatların bir süredir artmamasının yanı sıra birikmiş talep de etkili oldu. Laf hazır inşaat sektörüne doğru gelmişken; TÜİK’e göre inşaat maliyet endeksi 2024 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40 artarken yıllık artış baz etkisi nedeniyle hız kesen enflasyona paralel olarak yüzde 66,12’ye düştü. Bir önceki ay endeks değeri yüzde 71,51 idi.
  • Kahve devi Starbucks Filistin konulu boykotlar sonrası yaşanan gelir düşüşünün ardından bir de istifayla sarsıldı. Şirketin CEO’su Laxman Narasimhan görevi bıraktığını duyurdu.
  • Abu Dabi Varlık Fonu’nun (ADQ) 87,3 milyar liralık (2,6 milyar dolar) aktif büyüklüğü ile Türkiye’de orta ölçekli bir banka olan Odeabank’ı satın almak için görüşmeler yürüttüğü iddia ediliyor. Ancak taraflar konuyla ilgili görüş vermedi.
  • Yılport El Salvador’un en büyük limanı Acajutla’nın kapasitesini üç katına çıkaracak büyük bir yatırım yaparken 2008 yılında inşaatı tamamlandığından beri kapalı olan doğudaki La Union limanının yenilenmesi için de kolları sıvayacak.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.