enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:30
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:45 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:37 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:34 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:04 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden simülasyon temelli afet hemşireliği çalışması

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden simülasyon temelli afet hemşireliği çalışması
10.06.2023
A+
A-

* Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman danışmanlığında Arş. Gör. Ebru Konal Korkmaz’ın “Simülasyon Temelli Afet Eğitiminin Hemşirelik Öğrencilerinin Afete Müdahaledeki Öz Yeterliliklerine Etkisi” başlıklı doktora tez çalışması Aliye Üster Vakfı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

* Bilimsel araştırma kapsamında simülasyon temelli eğitim ile hemşirelik öğrencilerinin afet hemşireliği uygulamaları ve yeterliliklerine ilişkin bilgi ve beceriler edinmeleri amaçlanıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Gül KABACAOĞLU’na  çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman, “Ülkemizde lisans programlarında hemşirelik eğitimi veren kurumlarda, afette hemşirelik uygulamalarına ilişkin müfredat içerikleri farklılık göstermekte, öğrenciler temel becerileri deneyimleme fırsatı yakalayamadan mezun olmaktadır” dedi.

Afet hemşireliği eğitiminde yetkinlik temelli en etkili ve yenilikçi öğrenme yaklaşımının simülasyon olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman, “Biz bu çalışmada simülasyon temelli eğitimin hemşirelik öğrencilerinin afete müdahalede öz yeterliliklerine etkisini incelemeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

Hemşirelik Fakültesinde öğrenim gören ve araştırmaya katılmaya gönüllü dördüncü sınıf hemşirelik öğrencileri ile çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Uysal Toraman, “Çalışmada kullanılacak öğretim yöntemi ile öğrencilerin afet hemşireliği uygulamaları ve yeterliliklerine ilişkin bilgi ve becerileri edinmeleri hedeflediklerini dile getirdi.

“Afet sonrası iyileşme evresine katkı sağlayacak”

Arş. Gör. Ebru Konal Korkmaz ise, bu çalışmada, araştırmacılar tarafından hazırlanmış senaryolara göre deprem sonrası çadır kampına yerleştirilmiş afetzede rolü yapan, özel olarak eğitilmiş standart hastalar kullanıldığını ifade etti.

Bu senaryolar eşliğinde standart hastalarla çalışan hemşirelik öğrencilerinin, afet sonrası bireylere uygun sağlık hizmeti sunumuna ilişkin yetkinlikleri kazanmasının hedeflendiğine dikkat çeken Arş. Gör. Korkmaz. “Bugüne kadar ülkemizde yapılan araştırmalar daha çok afete ilk müdahaleler konusunda olmuştur. Bu doktora tezi projesiyle, ülkemizde ilk defa afet sonrası bireylerin geçici yerleşim yerlerinde kaldığı süreçte iyileşme evresine yönelik becerilerin kazandırılması simüle edilecek. Uygulanacak yöntemin, afet durumlarında görev alabilecek, afet yönetim sürecinin her aşamasında etkin bir ekip üyesi olarak rol ve sorumluluklarını yerine getirecek sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Halk kendinden olanı bilir!

Gazeteci* Gül KABACAOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.