enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya Sağlık Örgütü, 66 çocuğun ölümünün ardından bazı öksürük şuruplarına karşı uyardı

Dünya Sağlık Örgütü, 66 çocuğun ölümünün ardından bazı öksürük şuruplarına karşı uyardı
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Gambiya’da 66 çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından olayla bağlantılı olabileceğini belirttiği dört öksürük şurubuna karşı uyardı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, WHO şurupların akut böbrek hastalığıyla ve Gambiya’daki 66 çocuğun ölümüyle bağlantılı olabileceğini belirtti.

Söz konusu Promethazine, Kofexmalin Baby, Makoff Baby ve Magrip N ilaçlarının üreticisi Hindistan merkezli Maiden Pharmaceuticals şirketi konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İnternet sitesinden duyuru yapan WHO, ilaçların Gambiya’da tespit edildiğini ancak resmi olmayan kanallardan diğer ülke ve bölgelere gönderilmiş olabileceğini söyledi.

İlaçların, özellikle çocuklarda ciddi hasara ya da ölüme yol açabildiği konusunda uyardı.

Gambiya’daki sağlık yetkilileri, Temmuz ayı sonunda çocuklarda akut böbrek rahatsızlığı vakalarının yükseldiğini tespit etmişti.

Parasetamol şuruplardan şüphelenen hükümet o dönemden itibaren tablet kullanımını zorunlu tuttu.

WHO bunun üzerine soruşturma başlattı.

WHO, yapılan laboratuvar analizlerinde ürünlerin kabul edilemez seviyede dietilen glikol ve etilen glikol içerdiğinin tespit edildiğini söyledi.

Bunun zehirleyici olduğu; kusma, ishal, karın ağrısı, baş ağrısı ve ölüme yol açabilecek böbrek sorununa yol açabildiği belirtildi.

Gambiya sağlık yetkilileri onlarca çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi ancak belli bir sayı vermedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.