enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ’den uyarı: Avrupa büyük olasılıkla yeni bir Covid-19 dalgasına giriyor

DSÖ’den uyarı: Avrupa büyük olasılıkla yeni bir Covid-19 dalgasına giriyor
13.10.2022
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi (EDCD), Covid-19’un Avrupa’da yeniden tırmanışa geçtiği ve salgında yeni bir dalganın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)  Avrupa Temsilciliğin aktardığı haberine göre, DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ve ECDC Başkanı Andrea Ammon bir ortak açıklama yaparak “Her ne kadar bir yıl önceki durumda olmasak da, Covid-19 pandemisinin sona ermediği açık” dedi.

Avrupa’da hastalığın yeniden tırmanışa geçtiğine dair işaretler görmeye başladıklarının altını çizen yetkililer bunun yeni bir dalga başladığının habercisi olabileceğini kaydetti.

DSÖ’nün bölgesel verilerine göre Avrupa’da 2 Ekim’de sona eren hafta içinde Covid-19 vakalarında bir önceki haftaya göre yüzde 8’lik bir artış görüldü.

Bu sayı Avrupa Birliği’nde yaklaşık bir buçuk milyon yeni vaka anlamına geliyor. AB ülkeleri ve İngiltere’de Covid-19 dolayısıyla hastaneye yatanların sayısında da artış görüldüğüne dikkat çekildi.

Öte yandan yetkililer, mevsimsel grip salgınında artış beklenen bölgede hem Covid-19, hem de grip aşısı olunmasını çağrısında bulundu.

“Kaybedecek zaman olmadığını” vurgulayan DSÖ ve ECDC özellikle 60 yaş üstündekilerin, hamilelerin ve başka hastalıkları olanların her iki aşıyı da olmasını tavsiye etti.

“Pandemi bitti” algısı

DSÖ ve ECDC’e göre Avrupa’da hala Covid-19 aşısı olmayan milyonlarca kişi bulunuyor.

Halk sağlığı uzmanları aşı yorgunluğu ve mevcut aşılara dair bilgi karmaşasının hatırlatıcı aşı yaptıracakların sayısını olumsuz etkilemesinden endişe ediyor.

ECDC verilerine göre 5 Eylül’den bu yana Pfizer/BioNTech ve Moderna tarafından piyasaya sürülen yaklaşık 40 milyon yeni aşı Avrupa Birliği çapında üye ülkelere dağıtıldı, ancak eylül ayı boyunca yalnızca 1 ila 1,4 milyon kişi aşı oldu. Bu sayı bir yıl önce aynı dönemde 6-10 milyon civarında gerçekleşmişti.

Uzmanlara göre Covid-19 aşısını teşvik etmede yaşanan en büyük zorluk pandeminin bittiğine dair algıda yatıyor, ancak bu algı ile gelen güvenlik hissinin yanıltıcı olduğu belirtiliyor.

King College London ilaç tıbbı bölümü ziyaretçi öğretim üyelerinden Prof. Penny Ward ise son aylarda Covid-19’a yakalananların bağışıklık geliştirdiklerine dair yanlış bir kanı içinde olduğunu belirtti.

Prof. Ward ilk aşılarını tamamlayan ve ardından Covid-19’a yakalananların hastalığa karşı bağışıklık kazandıklarına ilişkin fikrin hatalı olduğunun altını çizdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.