enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ ve UNICEF’ten hükümetlere “okulları açık tutun” çağrısı

DSÖ ve UNICEF’ten hükümetlere “okulları açık tutun” çağrısı
31.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF Avrupa’da yaz tatilinin sona erecek olması vesilesiyle hükümetlere okulların açık kalması için aşı stratejisi belirleme ve önlemler alma çağrısı yaptı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ((DW’ye dayandırdığı haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve UNICEF (BM Çocuklara Yardım Fonu)  Avrupa’da birçok ülkede yaz tatilinin sona erecek olması vesilesiyle okullara ve eğitim hayatına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Her iki organizasyon koronavirüs pandemisi sırasında okulların kapanmasının öğrenciler için “feci” sonuçları olduğunu hatırlattı. İki kuruluş yazılı açıklamada, Avrupa’daki hükümetlere bütün okulların koronavirüs salgınına rağmen açık tutulmasını sağlama çağrısı yapıldı. Bunun için hükümetlerden aşı stratejisi geliştirerek bu sayede yüz yüze eğitimi mümkün hale getirmeleri istendi.

Açıklamada eğitim kadrosuna aşılanma seçeneği sunulmasının bunun bir parçası olduğu belirtilerek öğretmen ve eğitimcilere aşı önceliği verilmesi talep edildi. Bunun yanı sıra 12 ve 12 yaşından büyük, sağlık sorunları olan çocukların da koronavirüse karşı aşılanması çağrısı yapıldı.

Deutschland Berlin | Coronavirus | Schüler, Rückkehr Präsenzunterricht

“Delta yayılıyor”

Delta varyantının giderek yayılmasının okulların açılacak olduğu şu dönemde endişeleri daha da artırdığı belirtilerek, virüsün okullarda da yayılma ihtimalinin yüksek olduğu hatırlatıldı. Açıklamada verilerin aşının koronavirüsün ağır geçirilmesi ve ölüm riskini büyük oranda azalttığını gösterdiği belirtildi.

DSÖ ve UNICEF aşının yanı sıra eğitimin verildiği sınıfların iyi havalandırılması, küçük sınıflar oluşturulması, mesafeye dikkat edilmesi ve düzenli olarak koronavirüs testleri yapılması gibi öneriler sıraladı.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge

“Eğitim tarihindeki en feci aksaklık”

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, “Pandemi okul eğitimi tarihindeki en feci aksaklığa neden oldu” dedi. Kluge okulların açık kalmasının çocuklara eğitim amaçlı bilgilerin verilmesinin yanı sıra ruh sağlıkları ve sosyal yetenekler açısından da çok önemli olduğunu ifade etti.  Okulların çocukları toplumun mutlu ve üretken üyeleri haline getirdiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa bölgesi Beyaz Rusya ve Rusya’ya kadar uzanan toplam 53 ülkenin yer aldığı bir listeyi kapsıyor.

EK Kaynaklar * dpa, AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.