enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Avrupa’da koronavirüsle ateşkes hali oluştu

DSÖ: Avrupa’da koronavirüsle ateşkes hali oluştu
A+
A-

CENEVRE – TÜHA HABER / Dünyayı iki yılı aşkın süredir etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili DSÖ’den umut veren açıklama geldi. DSÖ Avrupa Direktörü, “Avrupa’da virüsle ateşkes durumundayız, bu kalıcı barışa yol açabilir” dedi.

(TÜHA) Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitTürkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa’nın koronavirüs salgını ile iki yıl süren mücadeleden sonra, şu anda virüsle bir “ateşkes” durumunda bulunduğunu duyurdu.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge Perşembe günü yaptığı açıklamada söz konusu ateşkesin kısa süre sonra “kalıcı barışa” yol açabileceğini söyledi.

Açıklamada, yüksek aşılama oranları, virüsün etkisinin daha az görüldüğü Omicron varyantının baskın olması ve kış mevsiminin sonuna gelinmesinin umutları arttırdığı belirtildi.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge
DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge

Ancak bu iyimser tabloya rağmen insanların rehavete kapılmamaları yönünde de bir uyarı geldi. DSÖ Avrupa Direktörü Kluge aşılama kampanyalarına devam edilmesi çağrısı yaparak, olumlu gidişatın sadece tüm ülkelerin aşılamaya devam etmeleri ve aynı zamanda testleri sürdürerek, olası yeni virüs varyantlarına yönelik yoğun araştırmalar yapmaları halinde sürdürülebileceğini vurguladı. Kluge yeni ortaya çıkacak olası varyantlardan da çekinmek için bir neden olmadığını belirterek, Avrupa’nın Omicron’dan daha hızlı ve kolay bulaşan yeni mutasyonlara karşı da yeterince hazırlıklı olduğunu ifade etti.

“Fransa’da zirve aşıldı”

Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen olumlu açıklamalardan sonra Fransa’da da salgının seyrine ilişkin umut veren gelişmeler kaydediliyor.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, ülkede Omicron dalgasının yol açtığı zirvenin aşıldığını duyurdu.

Çarşamba akşamı BMF yayın kuruluşuna konuşan Fransız Bakan, “En kötüsü geride kaldı” dedi.

Salgının başlamasından bu yana, Fransızların en az yarısının koronavirüs ile enfekte olduğunu kaydeden Veran, daha bulaşıcı olan Omicron varyantının ise 15 milyon Fransıza bulaştığının tespit edildiğini söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier VéranFransa Sağlık Bakanı Olivier Véran

Önümüzdeki süreçte ise gözle görülür iyileşmeler beklediğini söyleyen Sağlık Bakanı, kısa süre sonra hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastasının kalmayacağını belirterek, şu anda kamusal yaşam alanları için zorunlu olan aşı sertifikasının yaz aylarından itibaren gerekli olmayabileceğini kaydetti.

Bakan ayrıca geçerli aşı sertifikası olanlar için kısıtlamaların büyük ölçüde gevşetileceğini de söyledi.

Avrupa’da Omicron varyantının etkisi sürüyor

Avrupa bu günlerde Omicron varyantının baskın olduğu yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ediyor. Geçen hafta kıta genelinde yaklaşık 12 milyon yeni enfeksiyon kaydedildi. Bu sayı pandeminin başlamasından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına işaret ediyor. Vaka sayısındaki rekor düzeyde artışa gerekçe olarak daha hızlı bulaştığı belirlenen Omicron varyantı gösteriliyor. Omicron hızla bulaşıyor, ancak bulaştığı kişiler hastalığı diğer varyantlara kıyasla daha hafif geçiriyor. Özellikle hatırlatma dozu  ile aşılananların hastalığı çok daha hafif atlattıklarına işaret ediliyor.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.