enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Avrupa’da koronavirüsle ateşkes hali oluştu

DSÖ: Avrupa’da koronavirüsle ateşkes hali oluştu
A+
A-

CENEVRE – TÜHA HABER / Dünyayı iki yılı aşkın süredir etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili DSÖ’den umut veren açıklama geldi. DSÖ Avrupa Direktörü, “Avrupa’da virüsle ateşkes durumundayız, bu kalıcı barışa yol açabilir” dedi.

(TÜHA) Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitTürkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa’nın koronavirüs salgını ile iki yıl süren mücadeleden sonra, şu anda virüsle bir “ateşkes” durumunda bulunduğunu duyurdu.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge Perşembe günü yaptığı açıklamada söz konusu ateşkesin kısa süre sonra “kalıcı barışa” yol açabileceğini söyledi.

Açıklamada, yüksek aşılama oranları, virüsün etkisinin daha az görüldüğü Omicron varyantının baskın olması ve kış mevsiminin sonuna gelinmesinin umutları arttırdığı belirtildi.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge
DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge

Ancak bu iyimser tabloya rağmen insanların rehavete kapılmamaları yönünde de bir uyarı geldi. DSÖ Avrupa Direktörü Kluge aşılama kampanyalarına devam edilmesi çağrısı yaparak, olumlu gidişatın sadece tüm ülkelerin aşılamaya devam etmeleri ve aynı zamanda testleri sürdürerek, olası yeni virüs varyantlarına yönelik yoğun araştırmalar yapmaları halinde sürdürülebileceğini vurguladı. Kluge yeni ortaya çıkacak olası varyantlardan da çekinmek için bir neden olmadığını belirterek, Avrupa’nın Omicron’dan daha hızlı ve kolay bulaşan yeni mutasyonlara karşı da yeterince hazırlıklı olduğunu ifade etti.

“Fransa’da zirve aşıldı”

Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen olumlu açıklamalardan sonra Fransa’da da salgının seyrine ilişkin umut veren gelişmeler kaydediliyor.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, ülkede Omicron dalgasının yol açtığı zirvenin aşıldığını duyurdu.

Çarşamba akşamı BMF yayın kuruluşuna konuşan Fransız Bakan, “En kötüsü geride kaldı” dedi.

Salgının başlamasından bu yana, Fransızların en az yarısının koronavirüs ile enfekte olduğunu kaydeden Veran, daha bulaşıcı olan Omicron varyantının ise 15 milyon Fransıza bulaştığının tespit edildiğini söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier VéranFransa Sağlık Bakanı Olivier Véran

Önümüzdeki süreçte ise gözle görülür iyileşmeler beklediğini söyleyen Sağlık Bakanı, kısa süre sonra hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastasının kalmayacağını belirterek, şu anda kamusal yaşam alanları için zorunlu olan aşı sertifikasının yaz aylarından itibaren gerekli olmayabileceğini kaydetti.

Bakan ayrıca geçerli aşı sertifikası olanlar için kısıtlamaların büyük ölçüde gevşetileceğini de söyledi.

Avrupa’da Omicron varyantının etkisi sürüyor

Avrupa bu günlerde Omicron varyantının baskın olduğu yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ediyor. Geçen hafta kıta genelinde yaklaşık 12 milyon yeni enfeksiyon kaydedildi. Bu sayı pandeminin başlamasından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına işaret ediyor. Vaka sayısındaki rekor düzeyde artışa gerekçe olarak daha hızlı bulaştığı belirlenen Omicron varyantı gösteriliyor. Omicron hızla bulaşıyor, ancak bulaştığı kişiler hastalığı diğer varyantlara kıyasla daha hafif geçiriyor. Özellikle hatırlatma dozu  ile aşılananların hastalığı çok daha hafif atlattıklarına işaret ediliyor.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.