enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:35 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Gastronomi Festivali başladı…
10:30 Çin’de Gövde Gösterisi: Nükleer Güç Liderleri Bir Arada
07:47 CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesi ve Çok Partili Sistem tartışmaları…
07:46 Sivas’ta tarımsal sulama amaçlı kullanılan barajlar, kuraklığa karşı korunuyor…
07:41 Ömer Çelik Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Görevi, AK Parti Sözcüsü Kiminle Evli?
07:31 Turizmin başkenti Antalya’ya yılın 8 ayında hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı belli oldu…
07:30 Sözde mizah dergisi Leman’ın Hz. Muhammed’e hakaret içeren yayınına ilişkin başlatılan soruşturmada iddianame hazırlandı
07:27 Ömer Çelik, “Cumhur İttifakı Terörsüz Türkiye konusunu yekpare şekilde sonuca ulaştırmaya kararlı”
07:23 Büyük Sivas TV’nin Gündem Futbol Programı Guinness’e aday olmalı
07:19 CHP’den disipline sevk kararı
06:31 SPD Başkan Yardımcısı Dr. Doğan: “GAP ile bölgenin ihracatı 13,5 milyar dolara çıktı ancak kalkınma tabana yaygınlaştırılamadı”…
22:36 İstanbul’da yapılacak CHP ilçe ve il kongreleri seçim çalışmaları tedbiren durduruldu
22:20 Moskova Crocus Expo hazır giyim fuarına 125 Türk firması katıldı
22:04 Moskova’da “Fidan” polemiği
21:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’yi ziyaret etti
12:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 106. yılı dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesaj: “Sivas Kongresi’nin ruhu bugün de yaşıyor”
10:46 CHP’de İstanbul düğümü! Şimdi ne olacak? Açıklamalar peş peşe geliyor…
07:57 Ömer Çelik: “Türkiye’nin savunma sanayisinin geldiği noktayı manşetlerinden indiremiyorlar”
07:54 Suriye’deki Son Gelişmeler, Terör Örgütlerinin Planları ve Türkiye’nin Güvenlik Perspektifi: Jeopolitik ve Teorik Bir Analiz
07:43 Afganistan’da yeni diplomasi masası: Çin’in koridor planı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddialar gerçeklerle asla bağdaşmıyor”

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddialar gerçeklerle asla bağdaşmıyor”
20.07.2025
A+
A-

* Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddiaların gerçeklerle asla bağdaşmadığını belirterek, “Türkiye’nin Filistinlilere yönelik desteğini siyasi saiklerle karalamayı ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedefleyen bu girişimleri reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 21 TEMMUZ 2025 – Bakanlık, Türkiye’nin Filistin meselesine yönelik politikalarını karalamayı amaçlayan iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin politikaları hakkında son günlerde dile getirilen iddiaların gerçeklerle asla bağdaşmadığı vurgulanarak, “Türkiye’nin Filistinlilere yönelik desteğini siyasi saiklerle karalamayı ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedefleyen bu girişimleri reddediyoruz. Türkiye, Filistin konusunda hukuk ve adaletten yana, bağımsız bir politika izlemekte; İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım suçları karşısında en güçlü tepkiyi vermektedir. İsrailli siyasetçilerin her fırsatta ülkemizi hedef alması, Türkiye’nin izlediği politikanın doğruluğunu kanıtlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Dezenformasyonamaçlı iddiaların aksine, Bogota’da kabul edilen Ortak Bildiri’de kayıtlı önerilerin çok ötesinde kararların Türkiye tarafından alındığı ve uygulandığı aktarılan açıklamada, Türkiye’nin İsrail’le ticaretini Mayıs 2024’te tamamen kestiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Mayıs 2024’ten bu yana İsrail’le herhangi bir ihracat ve ithalat işlemi yapılmadığı ve bu karar uygulanırken Filistinli kardeşlerin mağdur olmaması için gereken tedbirlerin dikkatle uygulandığının altı çizildi.

Türkiye, İsrail’e karşı uluslararası platformlarda öncü rol oynadı

Türkiye’nin İsrail’e askeri amaçlı satışların engellenmesi amacıyla da her türlü önlemi aldığı ve uluslararası platformlarda öncü rol oynadığı kaydedilen açıklamada, Ankara’nın İsrail’e silah transferinin durdurulmasına yönelik olarak 52 ülkenin desteğiyle Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde başlatılan girişime öncülük ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, insani yardım gemisi Madleen’in durumunun da en başından itibaren yakından takip edildiği aktarılarak, İsrail’in, gemiye uluslararası sularda yaptığı hukuksuz müdahalenin uluslararası kamuoyunun gündemine taşındığı ve gemide bulunan vatandaşların serbest bırakılmasını teminen tüm girişimlerin yapıldığı ifade edildi.

Türkiye’nin, Gazze’deki Filistinlilerin yerlerinden edilmesini öngören tüm planlara karşı olduğunu her vesileyle sarih bir şekilde dile getirdiği vurgulanan açıklamada, bu çerçevede, Gazze’nin yeniden imarına ilişkin Arap Birliği-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) planına desteğin açıklandığı ve Filistinlilerin sürgün edilmesini amaçlayan planlara karşı yürütülen her türlü çabaya da destek verildiği kaydedildi.

Açıklamada, dile getirilen asılsız iddiaların aksine, Türkiye’nin hukuki alanda da Filistin davasının en güçlü savunucularından biri olduğuna dikkat çekilerek, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olan on üç ülkeden birinin de Türkiye olduğunu belirtildi.

Aynı zamanda, UAD’de devam eden iki ayrı istişari sürece de katkı sunulduğu ifade edilen açıklamada, İsrail tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ve Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınıp ve 9 Mayıs’ta serbest bırakılan Rümeysa Öztürk ile ilgili konularda da gerekli hukuki, konsüler ve siyasi desteğin başından beri sağlandığı aktarıldı.

Açıklamada, “Türkiye, milletimizin vicdanında yer etmiş bu adalet mücadelesi karşısında hiçbir baskı ve karalama kampanyasının etkili olmasına izin vermeyecek; uluslararası hukuk ve insan hakları ilkelerinden ödün vermeden Filistin’in yanında olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.