enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanları Rusya-Ukrayna Gerginliğini Konuştu

Dışişleri Bakanları Rusya-Ukrayna Gerginliğini Konuştu
31.12.2021
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak batılı ülkeleri kaygılandırmaya devam ediyor. ABD ve müttefik ülkeler olası bir harekattan Rusya’yı caydırmak adına girişimlerde bulunmayı sürdürüyorlar.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ABD, Almanya ve Fransa dışişleri bakanlarıyla konuya ilişkin olarak bir görüşme yaptıklarını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı yapılan görüşmeye ilişkin olarak resmi Twitter hesabından kısa bir açıklamada bulundu. Truss mesajında “ABD, Alman, ve Fransız mevkidaşlarımla görüştüm. Rusya’yı Ukrayna’ya yönelik saldırgan tavrından vazgeçirmek, İran’ın nükleer programına ilişkin kaygılar ve Çin baskısı karşısında Litvanya meselesinde dayanışma konularını konuştuk” ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerin kaygılarına ve Ukrayna’nın doğu sınırı bölgesine 100 bin civarında asker göndermiş olmasına karşın Rusya olası bir Ukrayna operasyonu iddialarını reddediyor. Rusya, ayrıca NATO ve batılı ülkelerden kendisine güvenlik konusunda bazı güvenceler verilmesini talep ediyor. Bu çerçevede Rusya ve batılı ülkeler Ocak ayının ikinci haftasında bir dizi görüşmeler gerçekleştirecekler.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Aralık 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.