enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dış Bakış’ın yeni sayısında gündem “Avrupa Birliği”

Dış Bakış’ın yeni sayısında gündem “Avrupa Birliği”
05.06.2025
A+
A-

* Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) tarafından yayımlanan Dış Bakış dergisi, Mayıs 2025 sayısında Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini mercek altına aldı.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ESKİŞEHİR, 05 HAZİRAN 2025 – Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) tarafından yayımlanan Dış Bakış dergisi, Mayıs 2025 sayısında Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini mercek altına aldı. Geniş bir akademik ve diplomatik perspektifle hazırlanan bu sayıda, tarihsel derinliği olan Türkiye-AB ilişkileri; savunma, göç, siyaset ve sivil toplum eksenlerinde inceleniyor.

Stratejik Bir Ortaklık Arayışı

Dergide yer alan makaleler, AB ile ilişkilerin sadece bir üyelik süreci olmadığını; aynı zamanda bölgesel güvenlik, ekonomik entegrasyon ve küresel jeopolitik dengeler açısından Türkiye için stratejik bir ortaklık fırsatı sunduğunu ortaya koyuyor. Avrupa Parlamentosu kararları, sivil toplumun etkisi, Kıbrıs meselesi ve savunma sanayii gibi kritik konular uzmanlarca değerlendiriliyor.

Dış Bakış’ın yeni sayısında; Prof. Dr. Aylin Ünver Noi, Türkiye-AB ilişkilerini Avrupa Parlamentosu kararları bağlamında ele alırken; Dr. Ahu Özyurt, AB-Orta Asya ilişkilerinde sivil toplumun rolüne dikkat çekiyor.

Emekli Diplomat Muzaffer Akyıldırım, savunma sanayii perspektifinden üyelik sürecini yorumlarken; Büşra Erbil, Almanya’nın göç politikalarındaki dönüşümleri inceliyor .Mustafa Metin Kaşlılar ise AB’nin savunma fonları bağlamında Türkiye’nin konumunu değerlendirirken; Yusuf Ertuğrul ise Kıbrıs meselesinin Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerine etkisi yönünde önemli analizlere yer veriyor.

Hüseyin Yeltin: Türkiye-Rusya İlişkilerinde Liderlerin Rolü Göz Ardı Edilemez! - Gazete Birlik

TUDPAM Başkanı Hüseyin Yeltin

Yeltin’den Ekibine Övgü

TUDPAM Başkanı Hüseyin Yeltin yaptığı açıklamada, “TUDPAM bünyesinde yayınladığımız Dış Bakış dergisinin arkasında güçlü bir ekip ve büyük bir emek yatıyor. Özellikle başta dergi editörümüz Zeynep Gizem Özpınar ve tasarımlarımızı estetik anlamda muazzam düzeyde bir emek harcayarak hayata geçiren Görkem Berk Gedikli olmak üzere; dergi yayın kurulunda yer alan Mustafa Metin Kaşlılar, Anıl Uğur, Büşra Erbil ve dil editörümüz Simanur Şen’e huzurlarınızda çok teşekkür ederim.” dedi. Ayrıca Yeltin, merkezin kamuoyunu doğru, kapsamlı ve akademik temelli bilgilerle buluşturmayı temel misyon edindiğini belirterek, bu doğrultuda hazırlanan Dış Bakış dergisinin son sayısının yalnızca akademik çevrelere değil, dış politika gündemini yakından takip eden geniş okuyucu kitlesine de önemli bir kaynak sunduğunu vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.